AKTUELNO

Evo detaljnijeg pregleda trikova za popravku zatvarača koji će vam pomoći u različitim situacijama.

Isprobajte bar jedan trik i vidite kao funkcionišu u praksi!

1. Klešta: Ovaj trik je korisno kada se zatvarač ne zatvara pravilno, već klizi ili ne drži dobro. Upotrebite kliješta da pažljivo pritisnete gornji i donji deo zatvarača zajedno. Budite oprezni da ne stisnete previše, jer to može oštetiti zatvarač ili ga učiniti teško pokretnim.

2. Makaze, igla i konac: Kada se zatvarač pukne ili jedna strana ispadne iz glave, možete ga popraviti koristeći makaze da isecete prekidani deo zatvarača. Zatim koristite iglu i konac da šijete preko pukotine, obezbeđujući čvrsto povezivanje. Ovaj metod zahteva malo veštine, ali može spasiti zatvarač od potpunog propadanja.

3. Vosak ili vazelin: Ako se zatvarač zaglavi i ne možete ga lako pomeriti gore-dole, nanesite malo voska za sveće ili vazelina duž zuba zatvarača. Ovaj trik će omekšati trenje i olakšati pomeranje zatvarača.

4. Lak za nokte: Kada zatvarač klizi i ne drži dobro, možete koristiti providni lak za nokte da biste stvorili dodatno prijanjanje. Nanesite tanki sloj laka duž zatvarača i ostavite da se potpuno osuši pre upotrebe. Ovaj trik je posebno koristan za zatvarače koji su istrošeni ili izgubili svoju prvobitnu čvrstinu. Sigurno olakšava život.

5. Viljuška: Kada se glava zatvarača potpuno odvoji od zubaca, možete je ponovo spojiti koristeći viljušku. Gurnite zatvarač unutar viljuške tako da se zubi vrate u svoje originalno mesto, a zatim je zašijte na donjoj strani kako biste osigurali da se ne odvoji ponovo.

6. Plastična slama i lepak: Ako je mali plastični deo na dnu zubaca pukao ili nedostaje, možete iskoristiti komad plastične slame ili drugi fleksibilni komad plastike. Iscrtajte odgovarajući oblik na plastici, isecite je i zalepite je na mesto gde je pukotina ili praznina. Koristite lepak koji dobro prianja za plastiku kako biste osigurali čvrsto povezivanje.

Ovi detaljni trikovi za popravku zatvarača mogu vam olakšati život pomoći da rešite različite probleme sa zatvaračima i produžite njihovu upotrebljivost bez potrebe za zamenskim delovima ili skupim popravkama.