AKTUELNO

Isprobajte ovih 5 saveta i izborite sa napadima kašlja!

Hladnije vreme koje nam stiže ima svojih čari… ali i mana! Stalni napadi kašlja mogu uticati na kvalitet svakodnevice. Osim što je neprijatan kada ste u društvu, kašalj konstantno nadražuje sluzokožu disajnih puteva i otežava normalno funkcionisanje. Najčešći uzrok kašlja je prehlada ili virus. Ali oni nisu jedini problem koji uzrokuju kašalj. Alergije, astma, suv vazduh u prostoru u kojem boravite, ali i pušenje mogu doprineti razvoju upornog kašlja. Saveti koji slede mogu vam pomoći da se uspešno izborite sa kašljem.

Foto: Pink.rs

1. Budite hidrirani
Unos vode je veoma važan, ali posebno u ovom delu godine, kada počinje sezona grejanja i kada je vazduh prostora u kojem boravimo veoma suv. Taj presuv vazduh nam suši sluzokožu grla i tera nas na kašalj. Dakle, osnova normalnog funkcionisanja je unos dovoljno tečnosti.

2. Potražite pomoć među biljkama
Za suv kašalj koji nadražuje grlo ili snažne napade praćene izbacivanjem sekreta, lekari preporučuju Herbiko sirup za odrasle. Njegov specifični sastav koji čine koren jagorečevine i belog sleza, tinktura kamilice i bosiljka, kao i vitamin C. Ovakav sastav sirupa Herbiko efikasno otklanja neprijatnosti poput osećaja grebanja grla i utiče blagotvorno na imuni sistem u celini.

3. Opustite se u dugim i toplim kupkama
Zagrejan vazduh u kupatilu imaće inhalatorno dejstvo na vaša pluća i sluzokožu disajnih organa. Takođe, opustiće pritisak u glavi izazvan upalom sinusa.

4. Uklonite iritatore iz prostora u kojem spavate i provodite najveći deo dana
Dok ste bolesni, izbegavajte veštačke osveživače prostora, klima uređaje, duvanski dim. Oni će samo nadraživati već nadražene disajne puteve i usporiće proces oporavka.

5. Osvežite prostor u kojem boravite
Redovno provetravajte prostorije u kojima boravite. Menjajte posteljinu češće. Češće brišite prašinu tokom zimskog perioda. Grejanje podstiče stvaranje više prašine, koja je jedan od glavnih iritatora disajnih puteva.

Foto: Pink.rs

Pogledajte kako Herbiko pomaže celoj porodici:

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'