AKTUELNO

Kiseli kupus je bogat vitaminom C i dobar je za jačanje imuniteta, ali je odličan i za mršavljenje, a evo i kako najlakše možete da se rešite suvišnih kilograma.

Počela je sezona slava koja ne može da se zamisli bez ukusnih sarmi od kiselog kupusa. Ova namirnica je bogata vitaminom C i dobra je za jačanje imuniteta, ali verovatno mnogi ne znaju da je, zaista, reč o čudesnom povrću.

Kiseli kupus je odličan i za mršavljenje, a evo i kako najlakše možete da se rešite suvišnih kilograma.

Prvog dana pojedite do jedan i po kilogram kiselog kupusa tako što ćete ga podeliti na više obroka. Drugog dana za užinu pojedite pola kilograma kupusa, parče hleba i nekoliko kašika svežeg sira. To ponovite za ručak, ali u kupus dodajte jabuke iseckane na kockice.

Za večeru uz kupus pojedite dva kuvana krompira, pet grama maslaca, malo luka i kima (ili začin po želji) i sve malo prepecite.

Trećeg dana kombinujte jelovnik od prethodna dva dana onako kako vam najviše odgovara.

View this post on Instagram

Kiseli kupus ne samo da je dozvoljena namirnica, nego i vrlo preporučljiva u sezoni virusa. Bogat je vitaminom C, magnezijumom, gvožđem, fosforom, kalcijumom, a zahvaljujući fitonutrijentima koji se stvaraju u procesu kiseljenja deluje probiotski i sveukupno doprinosi imunitetu. I ono što je za nas vrlo bitno- kiseli kupus doprinosi boljem varenju masti. Sve to za 4g UH na 100g. Na ovom primeru možete videti da nije svejedno u šta "ulažemo" raspoložive ugljene hidrate tokom dana. Sarme, podvarak ili klasična salata, izbor je na vama. Ali ne zaboravite da iskoristite pogodnosti koje nam kiseli kupus pruža, sada je pravo vreme za to 😊👌 U kom obliku vi najviše volite da jedete ovu super namirnicu? * * * #kiselikupus #magnezijum #vitaminc #fitonutrientes #gvožđe #fosfor #kalcijum #virusi #imunitet #probiotici #varenje #podvarak #salata #sarma #supernutrition #ketofacts #ketoishrana #ketochoices #eatseasonal #domaćahrana #ketogeniclife #ketoapproved #ketoneschangedmylife #dijeta #weightlosstransformation #ketoonabudget #ketofood #superhrana

A post shared by Keto Ishrana (@keto_ishrana) on

#Kupus

#Recept

'