AKTUELNO

Zapečeni kelj idealan je predlog za brz i zdrav ručak. Pripremićete ga lako, ukoliko pažljivo budete pratili recept.

Sastojci:

1 kg kelja

2 dl kisele pavlake

2 kašike prezli

4 kašike maslaca

3 čena belog luka

1 kašika brašna

malo ulja

 so i beli biber po ukusu

Foto: Unsplash.com

Priprema:

1. Glavicu kelja isecite na pet-šest komada i kuvajte desetak minuta u slanoj vodi, a zatim ocedite.

2. Vatrostalni sud premažite maslacem, složite kelj i pospite ga prezlom, prethodno proprženom na ulju.

3. Posebno izmešajte iseckan ili izgnječen beli luk, brašno i kiselu pavlaku, pobiberite pa time prelijte kelj.

4. Zapecite petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni i odmah poslužite.

5. Na isti način možete spremiti karfiol, prokelj i blitvu.  

#Kelj

#Kuhinja

#recepti

'