AKTUELNO

Kažu da je doručak najvažniji obrok, ali zašto svi potenciraju različite ovsene kaše?

Žitarice su najveći izvor energije, a ovsene pahuljice od kojih se pravi kaša, stekle su izuzetnu veliku popularnost u poslednje vreme.

Osim što su bogate vlaknima i umanjuju holesterol, ovsena kaša nam pruža energiju za sportske aktivnosti, kontroliše krvni pritisak a ujedno nam štiti i kožu jer se i sami možete uveriti da mnogobrojni preparati za negu lica i tela sadrže ovas.

Mi vam donosimo jedan recept koji se zaista brzo priprema. Naravno, uverićete se da je ova ovsena kaša zaista zdrav i ukusan obrok.

Moramo naglasiti da osim osnovnih sastojaka, možete koristiti i neke dodatne, a to sve zavisi od vašeg ukusa. Dodaci koji mogu uticati na idealnu kombinaciju su banane koje sadrže kalijum i daće vam odličnu energiju za savršen početak dana, ali umesto njih možete dodati i maline, puter od badema ili seme suncokreta.

Sve što vam je potrebno za priremu jeste 200 ml vode, 100 gr ovsenih pahuljica i 100 ml bademovog mleka.

U provrelu vodu sipajtu pahuljice, a nakon mešanja, ostavite ih da odstoje desetak minuta kako bi omekšale. Potom vratite na vrelu ringlu i polako dodajte bademovo mleko. Ostatak posla sastoji se u tome da samo dodate sastojke koje želite, a ukoliko vam je važna dekoracija, preko toga možete dodati bobičasto voće i naseckanu bananu.

#Recept

'