Ovaj italijanski tradicionalni delikates će vas oduševiti – lagan, zdrav, ukusan i spreman očas posla.
Potrebni sastojci za četiri osobe:
Četiri šake rukole
Dve šake bejbi spanaća
Čeri paradajz – 15 komada
Osam kuglica bejbi mocarela sira
Glavica crvenog luka
Za preliv:
Balsamiko sirće 1 supena kašika
Maslinovo ulje – dve supene kašike
1 supena kašika seckanih listova bosiljka
1 supena kašika peršunovog lista iseckanog
Morska so – po ukusu
Biber – po ukusu po ukusu
Priprema:
Rukolu i bejbi spanać (pakovani bejbi spanać je već opran) operite i ocedite, čeri paradajz i kuglice mocarele isecite na polovine, a luk isecite na rebarca. Sitno iseckajte listove bosiljka i peršuna, pomešajte sa maslinovim uljem i balsamiko sirćetom pa prelijte preko salate. Na kraju pospite morskom solju i biberom i sve dobro promešajte.
#Recept