AKTUELNO

Volite li taj slatkast i osvežavajući ukus koji u sebi skriva lubenica?

Ako ne možete da odolite ovom letnjem zadovoljstvu, a ujedno ste i ljubitelj dobrih koktela, prijaće vam da saznate da postoji mnoštvo neodoljivih koktela koje možete napraviti od ovog voća. Sa dolaskom leta, neminovno je da svako od nas traga za nečim što će ga rashladiti i inspirisati. Šta je bolje, od ukusnog koktela od lubenice!

KOKTEL OD LUBENICE I JAGODA

Izvrsno kako i zvuči. Ako volite obilje slatkoće na jednom mestu prijaće vam letnji koktel koji objedinjuje roze vino, komade lubenice, jagode, malo votke, sok od pomorandže i dodatak likera od pomorandže. Sve zajedno predstavlja vrhunski užitak. Potreban vam je samo blender da sve postane kompaktno, ali po želji možete i krupnije delove ostaviti takvim kakvi jesu i jednostavno promešati lagano kašičicom.

KAŠASTI KOKTEL OD LUBENICE

Ako ste ljubitelj kašastih koktela, ovaj je kao stvoren za vas. Ono što vam je potrebno je sitno iseckano parče lubenice, isceđen sok od lubenice, Aperol, šeri, limun, agava i zdrobljeni led. Sve je potrebno staviti u blender i mikasti dok se ne dobije kašasta masa. Na kraju je koktel poželjno posuti crnim susamovim semenom za još egzotičniji ukus.

BLOODY MARY ZAČINJENJA SOKOM OD LUBENICE

Ako ste iskreni poštovalac Bloody Mary (Krvave Meri) koktela, imamo za vas mali dodatak. Ovaj koktel ima očaravajući ukus koji može postati samo još savršeniji ako ga oplemenite lubenicom. Za pripremu ovog zadovoljstva potreban vam je ljuti sos, celer, paradajz sos i Vorčester sos, i kao šlag na torti dopuna u vidu soka od lubenice.

#Koktel

#lubenica