AKTUELNO

Ko zna šta će sledeće moći da ide "pod nož".

Plastična hirurgija je godinama popularna kao način da svoje telo dovedete do savršenstva, a pod nož danas idu, kako žene, tako i muškarci. Pored uobičajenih delova tela, danas se plastična hirurgija preselila i na manje uobičajene delove tela, kao što je to vagina.

Smatra se da na popularnost dizajnerskih vagina utiče pornografska industrija, a većina žena je istakla da su se odlučile za ovu operaciju nakon porođaja, a sve kako bi postigle veći užitak u seksu.

Foto: Pixabay.com

Doktorka Gabrijel Dovnej, ginekolog u bolnici u Birmingamu, savetuje da žene dobro razmisle o ovom zahvatu, informišu se dobro o operacijama i svim potrencijalnim rizicima, kao i ceni koja nije za svačiji džep.

Žene se najčešće odlučuju za labioplastiku koja podrazumeva uklanjanje viška tkiva (unutrašnje usne vulve koja visi izvan spoljašnjih usana).

Vaginoplastika - lasersko pomlađivanje vagine

Za lasersko podmlađivanje vagine se obično odlučuju dame koje imaju slabe vaginalne mišiće, koje je teško kontrolisati. Prilikom operacije, u vaginu se umetne instrument na laseru koji izgleda kao štapić, upravo on stimuliše proizvodnju kolagena.

Foto: Pixabay.com

Perineoplastika - zatezanje međice

Tokom porođaja često dolazi do istezanja međice (perineuma), kada mišići postaju raskomadani ili iscepani. Upravo perineoplastika se uspešno bori sa ovim problemom.

Redukcija veneričnog brega

Ovo je ubedljivo najređi korekcijski zahvat na intimnom području, pa se samim tim klasifikuje kao kozmetička operacija, te je obavlja hirurg, a ne ginekolog. Ovim postupkom smanjuje se "izbočina" na tom području tako da se ukloni višak masnoće, a to se obično radi putem liposukcije.

#Plastične operacije

#Vagina

#hirurg

'