AKTUELNO

Kažu da nesreća ne dolazi sama, a u slučaju Dilana Mekvilijamsa, dvadesetogodišnjaka iz Kolorada, to se ispostavilo kao istina.

Mladi avanturista preživeo je tri krvava susreta sa kraljevstvom životinja. Ajkula ga je napala dok je surfofao na obalama Havaja.

„Izgleda da nemam mnogo sreće, a opet sam imao sreće u nesrećnim situacijama", kaže Dilan za BBC sa ostrva Kauai.

Uživao je u talasima Pacifika kada je osetio da ga nešto udara u nogu.

„Video sam ajkulu ispod sebe. Počeo sam da je šutiram - znam da sam je udario barem jednom - i plivao sam ka obali najbrže što sam mogao", objasnio je Mekvilijams.

„Nisam znao da li sam izgubio pola noge ili ne", rekao je lokalnim medijima.

Foto: Unsplash.com

Ajkula, za koju se veruje da je tigar ajkula veličine oko dva metra, ostavila je prepoznatljiv trag od ugriza na Dilanovoj nozi, što ga je koštalo sedam šavova.

„Moja majka je bila zabrinuta", prepričao je Dilan razgovor sa roditeljima ubrzo po zbrinjavanju povrede. „Ne znam da li žele da radim sve ovo", priznaje on, ali veruje da ga roditelji podržavaju.

Ovaj mladi entuzijasta iz Grand Džankšna u zapadnom Koloradu, već nekoliko godina je na proputovanju kroz SAD i Kanadu, koje plaća tako što radi različite poslove, pa čak i kao istruktor za preživljavanje.

Njegov deda ga je prvi naučio tehnikama preživljavanja kada je imao tri ili četiri godine, kada se u njemu rodila ljubav prema divljini.

„Učio sam i decu i ljude, ko god je hteo, kako da prežive u divljini i žive onako kako živeli istraživači", objašnjava ovaj fan lova na krokodile.

Foto: Unsplash.com

Jednom prilikom se - dok je tokom kampovanja u Koloradu prošle godine koristio ove veštine preživljavanja i spavao napolju - probudio u 4 ujutru i zatekao sopstvenu glavu u čeljustima medveda.

„Crni medved me je zgrabio za zadnji deo glave, borio sam se, ubadao sam ga u oko dok me nije pustio", priseća se Dilan.

Njegove prijatelje je probudila buka, ali nakon što je ovaj medved od skoro 140 kilograma napao Dilana, pobegao je. Zvaničnici parka su ga uhvatili sledećeg jutra i nakon što su potvrdili da je Dilanova krv na šapama medveda, čuvar šume je saopštio da je životinja uspavana. Ožiljci na glavi ga bole kad god da ih dodirne, ali ovo iskustvo nije obeshrabrilo mladog ljubitelja divljeg života.

„Oduvek sam voleo životinje i provodio vreme sa njima koliko god sam mogao", rekao je ovaj putnik sa Kauai ostrva, koje su nedevno pogodile poplave.

Foto: Unsplash.com

Za nesreće koje su mu se dogodile kaže da je bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, dodajući: „Ne krivim ajkulu, ne krivim medveva i ne krivim zvečarku".

Što nas dovodi do Dilanovog susreta sa zvečarkom, tokom planinarenja u Juti pre tri godine.

„Hodao sam stazom i pomislio da sam šutnuo kaktus ali ga nisam nigde video. Tada sam spazio ukopanu zvečarku", kaže Dilan, koji je tada imao sedamnaest godina.

Odlučio je da ne ode u bolnicu jer je mislio da je zadobio suv ujed.

„Ipak je bilo malo otrova pa sam bio bolestan nekoliko dana", kaže ovaj mladić koji želi da postane policajac.

Dilan Mekvilijam nestrpljivo čeka da mu se rane zaleče kako bi mogao da se vrati surfovanju.

„I dalje planinarim, hvatam zvečarke i plivam u okeanu."

Autor: Pink.rs

#Napad