AKTUELNO

Koliko god idiličan odnos imali, svađe sa partnerom su neizbežne.

Prema nedavnim istraživanjima, 44 posto bračnih parova veruje da im rasprave i svađe više od jednom nedeljno pomažu u dugotrajnom održavanju zdravih i produktivnih veza.

Zapravo, parovi koji se često svađaju, naravno, uvek na (relativno) miran način, verovatnije će ostati zajedno, za razliku od onih koji to ne rade jer, uprkos svim malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav istinita i iskrena, prenosi Objektiv.

Znak zrele veze

Stalno izbegavanje sukoba definitivno nije najbolji način za izgradnju dugotrajne veze. Suprotno tome, ako tokom rasprave možete jasno da kažete šta mislite, to znači da ste spremni da svoju ljubav podignete na viši nivo.

Zreli ljudi ne pribegavaju ni ličnim napadima ni vici. Umesto toga, uvek pokušavaju da postignu kompromis i poboljšaju svoj odnos uz pomoć zdravog argumenta.

Foto: Pexels

Znak da vam je stalo

Naravno, bilo bi mnogo lakše samo zatvoriti oči pred nekim partnerovim navikama koje vas izluđuju. Ali činjenica da ste spremni da izdržite svu neprijatnost svađe za postizanje boljeg rezultata u budućnosti može biti znak vaše istinske ljubavi.

Drugim rečima, prepiranje znači da ste posvećeniji. Setite se samo koliko često se svađate sa roditeljima, braćom i sestrama? Isto važi i za vašeg partnera – ako se mnogo svađate i uvek to prebolite, to znači da sa voljenom osobom vidite širu sliku.

Lakša komunikacija

Partneru je potrebno pristupiti otvorenog uma, preuzimajući odgovornost za svoje postupke i pažljivo slušajući jedno drugo.

Budući da je prepirka jedna od glavnih i najiskrenijih oblika komunikacije, ona zaista pomaže da se ubrzaju osećanja bliskosti, poverenja i povezanosti i da oba partnera nauče kako da produktivnije komuniciraju.

Znak zdrave veze

Psiholozi veruju da postoji 7 ključnih tačaka zdrave i srećne veze, a svađa je jedna od njih. Zapravo, ako se par nikad ne svađa, to je najverovatnije znak da s njima nešto nije u redu.

Svađa pomaže parovima da preispitaju svoje vrednosti i osećanja, raspravljajući o stvarima koje su im važne. Međutim, vaši argument bi trebalo da budu zdravi i neborbeni – uvek pokušajte da iznesete svoje stavove bez prozivanja i povišavanja glasa.

Autor: Pink.rs

#Svađa