AKTUELNO

Ukoliko se razmišljate koji napitak će pokrenuti vaš metabolizam i skidanje upornih kilograma, istraživanja su pokazala da se odlični rezultati postižu upravo ovom biljkom.

Korijander potiče iz Azije i zbog svoje sličnosti s peršunom naziva se i kineski peršun.

Sok od korijandera bi mogao da pomogne ljudima da se reše viscelarnih masti (one koje se formiraju duboko unutar tvog tela, oko trbušnih organa), ističe velnes psiholog Iva Kebilut.

Velike količine viscelarnih masti, mogu da povećaju rizik od razvijanja hroničnih zdravstvenih tegoba, poput bolesti srca. Ovo je povezano sa statičkim načinom života, gde nema mnogo kretanja, već dosta sedenja i neaktivnosti.

Najbolji način da zdravo gubite kilograme, jeste da jedete dosta voća i povrća, kao i da drastično smanjite unos šećera, dok ćete s druge strane uvrstiti i fizičku aktivnost.

- Sok od korijandera je popularan za brzo gubljenje kilograma. Funkcioniše tako što ubrzava metabolizam, pa samim tim i sagoreva više kalorija i to mnogo brže. Možda vam se neće svideti ukus, ali ukoliko ga pomešate sa limunom, poboljšaće aromu i pojačati efekat - ističe Iva.

Njene tvrdnje potkrepljene su istraživanjima, koja su rađena na viscelarnim mastima pacova.

U studiji koja je objavljena u "Journal of Agriculture & Biology", navodi se da je jednoj grupi pacova data standardna hrana, a drugoj hrana sa mrvljenim semenkama korijandera.

Razlika između nivoa viscelarnih masti se pojavila već nakon pet nedelja.