AKTUELNO

Keli Endru je primetila čudno ponašanje svog psa ne sanjajući šta je on hteo da joj kaže

Pas je uporno pokušao da uđe u sobu gde je njena ćerkica. Keli je u početku pokušala to da spreči ali onda je posumnjala da sa bebicom nešto nije u redu.

Kada je ušla u sobu videla je da beba ima poteškoće sa disanjem i shvatila je da je pas pokušao na to da je upozori. Zajedno sa suprugom Džefom je bebu hitno odvela kod lekara gde su joj ukazali potrebnu pomoć i spasili život.

"Sinoć je naš pas bio uporan da uđe u bebinu sobu. Ona je bila bolesna, a ja umorna i bilo mi je dosta. A onda sam primetila da je beba prestala da diše. Proveli smo noć u bolnici. Ne mogu ni da pomislim šta bi se desilo da Henri nije reagovao na vreme" napisala je Keli na svom Twitter profilu".

Jedno od objašnjena kako je Henri mogao da predoseti problem je pseći njuh. Deo njihovog mozga koji analizira mirise je 40 puta veći od ljudskog. Tako da oni mogu da osete određene bolesti i da uoče nepravilno disanje kao i promene hormona i rada srca. Psi, takođe mogu da namirišu i organska jedinjenja koja oslobađaju bolesne ćelije.

I tako je pas spasio život jednoj bebi.

Autor: