AKTUELNO

Baš kao što boja očiju može da nam otkrije neke važne stvari o osobi isto to može i oblik.

Nejednak razmak između očiju

Pojedinci s ovim karakterističnim oblikom očiju su sposobni da vide stvari iz drugačije perspektive. Oni su genijalni i vole da analiziraju stvari. Drugim rečima, oni nude jedinstven uvid u puno stvari.

Jednak razmak između očiju

Osobe kojima je prostor između očiju jednak, imaju uravnotežen i jasan pogled na svet.

Foto: Pixabay.com

Blizu postavljene oči

Osobe koje imaju blizu postavljene oči izgledaju dramatično. Ali, generalno nemaju otvoreno mišljenje prema svetu. Takođe, imaju tendenciju da postanu preterano zavisni od drugih, i ne nose se dobro sa stresom.

Duboko usađene oči

Ovakav oblik očiju karakteriše intenzivnu, posesivnu, ali i pažljivu osobu. Ljudi duboko usađenih očiju su idealisti, kreativni i romantični do srži.

Iskošene oči

Postoje dve vrste kosih očiju. Ako su oči ukošene prema gore („mačkaste“ oči): ove osobe će učiniti gotovo sve kako bi dobile ono što žele. Ako su oči ukošene prema dole: ove osobe mogu da imaju nisko mišljenje o sebi i da budu prepuštene na milost i nemilost drugima. Gotovo da nisu u stanju da kažu „ne“.

Bademaste oči

Okruglaste i blago zašiljene ka krajevima.Osobe koje imaju ovakve oči su staložene i pune samopouzdanja. Istovremeno imaju divnu dušu i veoma su strastveni u svemu što rade, prenosi Najžena.