AKTUELNO

Seks je nepresušna tema, ali postoje činjenice za koje malo ko zna.

SEKS LEČI GLAVOBOLJUAko vam je partner ikad "prodao" priču kako nije zainteresovan za seks zbog glavobolje, slobodno na to odmahnite rukom. Naime, dokazano je kako se seksom otpušta hormon oksitocin, koji će zapravo smanjiti glavobolju.

PERIKE ZA GENITALIJEZvuči neverovatno, ali u Viktorijansko doba prostitutke su nosile perike na genitalijama. To nisu činile da bi im polni organ izgledao privlačnije, već su verovale da mogu da spreče prenos bolesti poput sifilisa, ali i kako bi kamuflirale neke simptome, poput herpesnih bradavica.

GEJ PORNIĆI PODSTIČU PROIZVODNJU SPERMEGej pornići podstiču jaču proizvodnju sperme kod muškaraca. Nebitno koliko se heteroseksualno osećali ili izjašnjavali, dokazano je da muškarci koji gledaju ili gej porniće ili pak one u kojima su akteri dva ili više muškaraca, a jedna žena, imaju više sperme. Naučnici objašnjavaju kako je za taj fenomen odgovorna biološka konkurencija - neka vrsta takmičenja u reproduktivnim sposobnostima.

PROSTITUCIJA I ŽIVOTINJEProstitucije ima i kod životinja. Na primer, ženke pingvina ponekad imaju i seksualna iskustva s drugim pingivinima, iako su u monogamnoj "vezi". Zauzvrat dobijaju šljunak kojim grade svoja gnezda.

IMPOTENCIJA JE RAZLOG ZA RAZVODOsim neslaganja karaktera, impotencija je čest uzrok razvoda i to u državam širom sveta. Erektilnu funkciju čuva zdrava telesna težina, izbegavanje alkohola i opijata kao i redovan seksualni život.

KOLIKO MOGU ŽENE, A KOLIKO MUŠKARCI?U proseku, muškarcima seks "traje" tek oko dva minuta same penetracije, iako naravno postoje oni koji se mogu iskontrolisati da to potraje duže. Kod žena takvih ograničenja nema, ali većina njih kaže kako seks iznad 20 minuta subjektivno "previše traje" i postaje naporan.

POREKLO KONDOMANajstarija ilustracija kondoma stara je više od 3.000 godine i potiče iz Egipta. Najstariji pronađeni kondomi iz 17 vek pravili su se od riblje kože i životinjskih creva. Sredinom 20. veka kondomi su se prali nakon korišćenja i ponovno upotrebljavali.S. M.

#Genitalije

#Perika

#Seks

'