AKTUELNO

Mala promena pravi veliku razliku

Ponekad je jedna mala promena u receptu dovoljna kako biste od nečega običnog napravili nešto potpuno fantastično i jedinstveno.

Nema sumnje da se palačinkama raduju svi, naročito najmlađi, a ako ih pripremite na ovaj način, apsolutno ćete oduševiti svoje najmilije.

Za testo vam je potrebno:

– 6 jaja

– 5 kašika šećera

– 3 kašike brašna

– oko 3 dl mleka

Za fil:

– 130 – 150 gr. mlevenih oraha

– 4 kašike šećera

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Zatim žumanca umutite sa šećerom, brašnom i mlekom. Ne preterujte sa količinom brašna i dodajte ga postepeno, jer smesa treba da bude ređa nego za obične palačinke.

Od odvojenih belanaca umutite čvrst sneg. Pomešajte smese od žumanaca i belanaca i malo ih umutite varjačom, ali tako da belanca ostanu vidljiva.

Tiganj premažite uljem i zagrejte ga na najvišoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, smanjite vatru. Ulijte smesu u tiganj i pecite samo sa jedne strane oko jedan minut. Peku se principom sušenja. Pečenu palačinku stavite na tanjir i odmah pospite šećerom i orasima. Isto uradite sa svakom sledećom.

Ukoliko vam se smesa lepi za tiganj, dodajte još malo ulja. Pecite dok ne potrošite smesu, svaku palačinku sa jedne strane i ređajući pečene palačinke jednu na drugu. Na kraju, možete preliti sve palačinke medom, čokoladom, šlagom ili namazom po želji.

Autor: