AKTUELNO

Važno je negovati navike koje mogu ostvariti snove, a tri su vrlo važne na tom putu. Navike su, dakle, ključna reč – ako imate cilj, negujte ga i naučite kako do njega stići.

Danas se puno govori o manifestaciji misli, a ako želite da postanete stručnjak u tome, pozitivne promene će zasaditi seme transformacije u život. Potrebno je za uspešnu manifestaciju barem 30 dana posvetiti novim navikama kako biste videli drastične promene. Važno je samo ne odustati kako biste videli pozitivan efekt. Srećni ljudi znaju da je potrebno vežbati strpljenje kako biste dobili ono što stvarno želite.

Evo koje to navike neguju najsrećniji ljudi:

1. Pozitivne afirmacije govore naglas

Ako sebi kažete reči koje želite da čujete umesto negativne stvarnosti koja vas okružuje, započeli ste s manifestacijom. Afirmacija su izgovorene reči koje stvaraju uverenja, a ta uverenja stvaraju našu stvarnost. Mislite li možda da nikada nećete biti bogati i da su za to šanse jako male? Prvi korak je da sami prepoznate svoje negativne misli i onda se otvorite pozitivnim afirmacijama u koje verujete i za koje želite da se ostvare. Ako vam je teško da izgovorite “želim da prosperiram” onda je za početak dobro reći “Obilje me prati svuda.”

Ako se osećate usamljeno, možete reći “Želim da se zaljubim u nekoga” ili još bolje “Moja savršena ljubav i ja ćemo se sresti u savršeno vreme.” Nije samo dovoljno misliti na ove afirmacije, nego ih treba govoriti naglas kako bi se prekinuo ciklus negativnih misli i zamenio se jakim i pozitivnim. Upravo tako ćete živeti savršen život. Svakog dana naglas recite svoju afirmaciju i primetićete promene u životu te će sve više dobrih stvari dolaziti na vaš put.

2. Pišu reči zahvalnosti u dnevnik

Dnevnik zahvalnosti je beležnica u koju možete zapisati ono na čemu ste zahvalni i sve pozitivne promene koje želite u budućnosti. Proces je jednostavan – svako jutro ili pre spavanja sednite i ispišite dve stranice. Na prvoj neka stoji ono na čemu ste zahvalni ovog trenutka, to mogu biti vaši prijatelji, vaše zdravlje, sunčan dan ili omiljena knjiga. Na drugoj stranici napišite koje su vam namere i šta želite u životu. Tajna je u tome da ih napišete kao da već postoje. Na primer, ako želite da započnete ozbiljan posao, onda ćete napisati da ste zahvalni na svom novom uspešnom poslu. Ova će navika na vaš put doneti pregršt dobrih promena.

3. Govore pozitivne stvari

Ovo je možda i najteža navika za usvojiti jer često imamo naviku da se žalimo na stvari koje mogu krenuti pogrešno u našem životu. Nekako nas to žaljenje i uteha koju primamo povezuje s osobama koje volimo. Ipak, kada govorimo negativno o svom životu i stalno se žalimo, privlačimo i negativne događaje, piše Ordinacija.

Ako se, recimo, stalno žalite da nemate novca ili da ste stalno u lošoj vezi, umesto da kažete da stalno izlazite s pogrešnim ljudima, zaustavite se i krenite u drugom smeru pa možete reći nešto kao “Možda se ne slažem dobro s ljudima koje srećem, ali mi to pomaže da shvatim šta je za mene važno i, ako nastavim, povećavaju se šanse da ću upoznati nekoga s kim ću se složiti.”

Autor: