AKTUELNO

Ovo vam je trebalo!

Tragate za receptom za niskokalorični sendvič, koji se brzo sprema i koji je zdrav? Imamo nešto zavas. Ovaj sendvič je sjajna zamena za onaj tradicionalni ili sendvič u tortilji. Ovaj niskokaloričnisendvič se priprema u salati i pored toga što je zdrav, takođe je pogodan za one koji imaju alergiju nagluten.

Verujemo da ćete ga obožavati. Kao što smo već rekli, zdrav je (ukoliko ga napunite sastojcima kojisu dobri za vaše telo), svež, pun ukusa i pogodan je za svaku vrstu ishrane koju pratite. Možetedodati samo povrće i tofu i napraviti od njega bezglutenski/ veganski/ vegetarijanski sendvič, anaravno, možete dodati i vaše omiljeno parče mesa.

Dodatna prednost je što vam je potrebno samo nekoliko minuta za njegovu pripremu. Od namazamožete koristiti domaći majonez ili senf, ili nešto sasvim treće po vašem izboru, ovaj obrok vamzaista pruža mogućnost da eksperimentišete i sve prilagodite svom ukusu.

KOJU JE SALATU NAJBOLJE KORISTITI ZA NISKOKALORIČNI SENDVIČ?

Kada je u pitanju preporuka za salatu u koju ćete umotati sve sastojke, naš izbor pada na običnuzelenu salatu. Međutim ukoliko imate u kući samo kelj (možete na primer i njega koristiti, samouklonite stabljiku), a možete koristiti i listove neke druge salate po vašem izboru.

KAKO ZAMOTATI SASTOJKE U SALATU?

Da budemo iskreni, prvi put nije lako i može biti izazov. Međutim, što češće pravite ovaj sendvić, sveće vam biti lakše.  Najvažniji savet koji možemo da vam damo jeste da koristite foliju ili papir zapečenje kao podlogu.

Na foliju stavite list zelene salate u koju ćete dodati željene sastojke. Folija će biti podloga koja ćedržati sve na svom mestu i olakšati samo uvijanje. Ukoliko dođe do pucanja lista, folija će zadržatisadržaj, te ćete moći ponovo, sa novim listom da pokušate.

Ne brinite, potrebno je samo malo prakse!

Foto: Promo/Herbafast

EVO ŠTA MOŽETE DA STAVITE U NISKOKALORIČNI SENDVIČ

Kao što smo rekli, opcija je mnogo, a naše omiljene su:

* Jaja* Tuna* Povrće (paprika, luk, krastavac, paradajz)* Avokado* Tofu* Meso (domaća šunka, pršuta, slanina, ćuretina, piletina)* Premazi (avokado pašteta, senf, sirni namazi)

PREDLOG SPISKA SASTOJAKA ZA KUPOVINU:

* Zelena salata ( potrebno vam je 8 lepih listova)* Domaći majonez (jedna kašika)* Senf (jedna kašika)* Domaća pršuta (3 kriške)* Piletina (dva parčeta, isečena na kockice)* Krastavac (5 kriški)* Čeri paradajz (8 komada, sečeni na pola)* Folija (za pomoć pri motanju)

Ukoliko vas kalorije i dalje muče I tražite dugotrajno rešenje za vitku liniju, o svemu tome možete seinformisati više OVDE.

Autor: Pink.rs