AKTUELNO

Većina muškaraca po pravilu želi seks, a iako su zdravstveni problemi razlog kod oko 30 odsto muškaraca, kod većine njih reč je o najobičnijoj - dosadi.

Zašto sve više parova prestaje sa seksualnom intimnošću? To je zanimalo bračni par lekara i terapeuta dr. Boba Berkovića i Suzan Jager-Berković koji su proveli veliku studiju na 4.000 muškaraca i žena u toj situaciji.

U svojoj knjizi "Zašto su muškarci prestali da se seksaju?" otkrili su sve razloge.

Foto: Unsplash.com

Evo koji su:

Problemi s libidom i erekcijom - 30 posto muškaraca reklo je da pati od erektilne disfunkcije, 16 posto od prerane ejakulacije, a 15 posto od odgođene ejakulacije. Neki od njih uopšte ne mogu da postignu ejakuliranje.

Depresija - Čak 34 posto muškaraca za sebe je reklo da su depresivni, a 57 posto žena smatra da su im muževi u tom stanju. Depresija je ozbiljno stanje tokom koga gubimo motivaciju, želju i volju, pa nije ni čudo da izostaje želja i za ovim aspektom života. Ako pijete neke tablete za lečenje, one mogu direktno uticati na vaš libido.

"Muškarci po pravilu žele seks, a ako su nezainteresovani, i vi želite da popravite situaciju, vreme je da počnete da razgovarate. To trebaju da budu kvalitetni razgovori, ponekad dugi i iscrpljujući, ali jedino na taj način možete do kraja saznati šta jedno drugo muči i kako možete da se pomerite sa ove tačke, smatraju autori knjige.

Rešenje je ujedno i u oživljavanju romantike jer je većini parova dosadno. Prisetite se zašto ste se međusobno zaljubili, zašto ste privlačili jedno drugo i pokušajte da naučite neke nove seksualne trikove, savet je bračnog para Berkovic.

Autor: Z.L.