AKTUELNO

„Radi se o jednom jednostavnom pitanju, koje nije trik-pitanje, na koje je većina uhapšenih serijskih ubica dala isti odgovor.

Renomirani kanadski psiholog Robert D. Hare poznat je po metodi procene psihopatije (Psychopathy Checklist-Revised – PCL-R), a često radi kao savetnik za FBI, deo koji se bavi slučajevima otmice dece i serijskih ubica.

Uopšteno, psihopatama se smatraju ljudi koji ne pokazuju nikakvo kajanje za svoja dela i nisu sposobni za saosećanje.

Psiholozi su osmislili jedan vrlo jednostavan test kojim se može utvrditi razmišlja li neko poput serijskog ubice. Pročitajte ovu kratku priču i zatim pokušajte da odgovorite na pitanje koje sledi.

‘Žena je bila na sahrani svoje majke i među okupljenima ugledala jednog muškarca kog nikada pre nije videla. Izgledao joj je kao idealan muškarac i zaljubila se u njega odmah, na prvi pogled. No, nije imala njegov kontakt i nije znala kako da dođe do njegovog broja telefona. Nekoliko dana kasnije, ubila je svoju sestru.’

Pitanje: koji je bio njen motiv da ubije sestru?

Možete guglati i tražiti odgovor na pitanje, ali nemojte ubijati zabavu – prvo napišite motiv, a kasnije guglajte – da vidimo koga sve tu ima.“ ( Guede)

– Sestrin muž.Nikad od mene dobar psihopata, našla sam odgovor. (mina68)

– Nadala se da će se muškarac ponovno pojaviti na sahrani. (petar.petrovic)

– Sestra je znala kako da dođe do kontakta i overila lepog neznanca već drugi dan nakon sahrane. Eto motiva. (Akhilleus)

Autor: