AKTUELNO

Ako je tako, rećićemo vam samo: prestanite sa tim odmah. Ako ne uradite to, postavljate sami sebi scenu da budete razočarani. Objasnićemo i kako. Zamislite da na primer izlazite sa svojim momkom već nekih pola godina i da je on za to vreme pokazao da mu je zaista stalo do vas, na različite načine. Međutim, vama je palo na pamet da testirate njegovu posvećenost vama.

Dobili ste ideju da prijavite vas dvoje na kurs slikarstva sredom uveče, znajući unapred da vaš momak redovno već mesecima unazad baš tog dana sa muškom ekipom igra fudbal. Možda ste bili nervozni kada vam se javila ta ideja, jer ipak tražite od njega da preskoči nešto što mu očigledno mnogo znači, ali opet ako mu je stalo do vaše veze, žrtvovaće se, zar ne? Kada konačno skupite hrabrost i kažete mu svoju zamisao, moglo bi vas apsolutno šokirati saznanje da je on odbacuje. Vrlo lako biste nakon toga mogli biti povređeni i optužiti ga da je nezreo i sebičan. I tako, kao grom iz vedra neba dolazi do vaš prve svađe.

Foto: Unsplash.com

Ali, šta se ovde zapravo dogodilo? Da li vam je kurs slikarstva zaista toliko bitan?

To je nameštaljka. Dakle, vi znate da je njemu to veče bitno jer ga provodi sa prijateljima. Zašto ste onda nezadovoljni jer on nije odmah pristao na vašu zamisao? Reći ćemo vam zašto. Hteli to da priznate ili ne, iza vašeg postupka stoji nesigurnost. Vi testirate vašeg momka, navodeći ga da bira između vas i svojih prijatelja. Kada bi morao da bira, kakav bi njegov izbor bio? Ako ga navedete da krene sa vama na taj kurs i preskoči druženje sa prijateljima, verovatmo mislite da ćete se osećati sigurnije u njegovu ljubav.

Ali, evo u čemu je problem: nećete. Primoravajući da ga bira, vi stvarate scenu za vlastito razočarenje i raspad vaše veze.

Testiranje stvara ono čega se bojimo

Naime, malo je verovatno da će se vaš momak složiti sa tim da njegov izbor da se druži s prijateljima sredom, umesto s vama ima ikakve veze sa ljubavlju koju oseća prema vama. Štaviše vaš zahteva bi vrlo lako on mogao da posmatra kao nedostatak ljubavi prema njemu. Zašto bi mu inače neko ko ga voli zamerao da se vidi sa prijateljima jedno veče u toku nedelje?

Stavljajući ovaj lažni test pred svog momka, vi ga gurate od sebe. Stvarate distancu među vama koja vas zapravo i plaši od samog početka. Ako ste sebe ikad zatekli da na ovakav ili sličan način testirate svog momka, potrebno je da prepoznate svoju grešku i prestanete sa tim. Testiranje stvara nepotrebne sukobe u vezama. Čak i da se vaš partner slaže sa svim onim što želite od njega, ropska poslušnost zaista nije ono što bi trebalo sebi da želite.

Autor: Z.L.