AKTUELNO

Ovo je najjednostavniji plan za uspeh u poslu i najbolje od svega - oduzeće vam samo sat vremena dnevno.

Timoti Feris, 40-godišnji pisac, preduzetnik, javni govornik i, kako za sebe kaže, "ljudsko zamorče", napravio je karijeru eksperimentišući sa samim sobom i posmatrajući manire drugih uspešnih ljudi. On u novoj knjizi "Pleme mentora" (Tribe of Mentors) tvrdi da svako može da nauči i čak kopira ponašanje vrhunskih lidera, preneo je Inc.com.

Feris je izabrao 100 pojedinaca za proučavanje i filtriranje njihovih uspešnih navika. Upravljanje vremenom oduvek je bilo jedan od Ferisovih prioriteta - autor je knjige "Četvroočasovna radna nedelja" (The 4-Hour Workweek) - i veruje da je za poboljšanje efikasnosti najbitnije naučiti kako najbolje upotrebiti 24 sata koje imamo svakog dana.

Feris se uglavnom koncentriše na navike najuspešnijih ljudi koji su usavršili svoj radni raspored. On tvrdi da ovaj jednostavan plan od 4 tačke menja pravila igre i preporučuje da njegov metod isprobate na nedelju dana.

- Uvek se možete vratiti onome kako ste radili pre - kaže Feris.

Žena provede ČETIRI MESECA SVOG ŽIVOTA RAZMIŠLJAJUĆI šta da obuče na posao!

Evo šta treba da uradite:

Prioriteti - Kad ujutru pravite listu zadataka, vrhunski prioriteti obično će se naći na listi sa manje važnim stvarima. Možete da radite čitav dan, ali ako ne obavite ono najvažnije, što je po pravilu i najteže, kao da niste ništa uradili. Izolujte jednu ili dve najvažnije stvari i obavite ih danas. Samo jednu ili dve!

Zlatni prvi sat - Studije su pokazale da smo najbistriji ujutro. Prvih radnih sat vremena iskoristite da se fokusirate na važne zadatke. Izbegavajte izlaganje stvarima koje traže interakciju, poput pisanja mejlova i drugog. Prvi sat je samo vaš!

Napravite iskorak - U tom prvom satu aktivnog fokusa, identifikujte jedan do dva prioriteta i napravite pomak, posebno ako je taj prioritet jedan od težih zadataka. Odmah se dohvatite toga. Napravite stvarni progres!

Neka vam ovo postane navika - Probajte da se držite ovog jednostavnog plana čitavih nedelju dana, bez izuzetka. Feris savetuje da se stvori navika, a ne kratkotrajni stimulans. Feris kaže da je isfiltrirao ovaj pristup na osnovu manira niza preduzetnika koji su ostvarili veliki poslovni uspeh. Upozorava da je njegov pristup jednostavan, ali ne i lak.

Dakle, izdvojite prioritet, stvorite vreme za rad na njemu, napravite progres i neka vam to postane navika.

#Posao

#Sat

#Uspeh

'