AKTUELNO

Tokom protekle godine u gradu Zrenjaninu najtraženija zanimanja odnosila su se na zanatske poslove i poslove koji ne zahtevaju visoku stručnu spremu. Za pojedinim stručnjacima uvek će postojati potražnja, ali ima i onih zanimanja koja se tek popularizuju ili se za njima povećala potreba.

Čini se da se stvari nisu mnogo promenile ni u ovoj godini, pa su pojedini deficitarni poslovi traženi i dalje, a kako se čini takav trend će se zadržati. Ovo se najviše odnosi na poslove kao što su vozač, trgovac, radnici u proizvodnji, zanatlije i zdravstveni radnici.

Pretražujući sajt Klik do posla, koji ima jednu od najraznovrsnijih ponuda poslova u gradu Zrenjaninu, istraživali smo koji poslovi su traženi u ovoj godini.

Radnici u proizvodnji, prodaji i ugostiteljstvu

Kako se u Zrenjaninu i okolini nalazi veliki broj domaćih i stranih firmi, mnoge traže radnike u proizvodnji. Poslodavci obično traže srednju stručnu spremu, nije neophodno prethodno radno iskustvo, poslovi obično nisu fizički naporni, jedino se očekuje odgovornost i spremnost radnika da uči.

Zarada iznosi oko 600 evra na mesečnom nivou i obično radi se u dve smene, ako postoji treća smena noćni rad je više plaćen. Bezbednost i oprema na radu s zagarantovane.

Osim radnika u proizvodnji traženi su i trgovci, njihova plata je nešto manja i kreće se oko 500 evra mesečno. Zbog povećanog obima rada u ugostiteljstvu traženi su konobari i kuvari. Kuvar sa iskustvom može da zaradi preko 1000 evra što znači da se u ugostiteljstvu itekako isplati raditi.

Posla mnogo, a majstora sve manje

Sve je manje dobrih i stručnih zanatlija, pa se zato poslodavci ne libe da ponude i preko 100.000 za vodoinstalatera, električara, zidara ili keramičara. Prema statistici, auto-mehaničari mogu zaraditi do 100.000 dinara, dok iskusni moleri, koji rade na nekoliko projekata u toku sezone istovremeno mogu doći i do cifre od skoro 300.000 dinara.

Posla je mnogo, a majstora sve manje, jer je u inostranstvu slična situacija kao na našem tržištu, pa majstori od zavarivača do stolara odlaze i u inostranstvo u potrazi za boljom zaradom. Ukoliko razmišljate o promeni posla ili prekvalifikaciji uzmite u obzir i zanatske poslove koji će verovatno još dugi niz godina biti traženi i dobro plaćeni.

Vozači svih kategorija stalno traženi

Na našem tržištu rada nedostaje veliki broj vozača koji je nemoguće nadomestiti samo domaćom radnom snagom, već sada veliki broj stranih državljana radi na poslovima transporta. Poslodavci itekako uviđaju probleme tržišta i nude sve bolje uslove za zapošljavanje profesionalnim vozačima.

Zbog sve bolje zarade nije loše razmotriti posao vozača kao opciju, najniža zarada u ovom sektoru iznosi oko 80.000 dinara, ali mnoge firme nude platu koja premašuje 100.000. Ako ste vozač i u potrazi ste za poslom možete pogledati oglase za poslove vozača.

Sajt Klik do posla sadrži bogatu ponudu oglasa za posao u Zrenjaninu

Ukoliko tražite zaposlenje, neki od poslova koji su u deficitu a o kojima smo pisali mogu vam doneti redovan izvor zarade. Klik do posla je tu da vam pomogne i da vam ponudi najbolji izbor oglasa u mestu u kom želite da radite.

Klik do posla nudi ponudu poslova za Zrenjanin i druga mesta na teritoriji Srbije, a pored toga na ovom sajtu možete pronaći i oglase za poslove koji su najdeficitarniji od poslova u ugostiteljstvu do onih iz oblasti medicine.

Srećno u potrazi za poslom!

Autor: