AKTUELNO

Kada su napolju vrućine, ljudi se češće odlučuju za lagana jela, kao što su obrok salate. Možete da ih pravite samo od povrća, a možete da ih obogatite sastojcima kao što su belo meso, kuvana jaja, slanina...

Jedna od najpopularnijh je svakako Cezar, a ona je poznata po svom preukusnom prelivu. Italijani su otkrili kako da napravite dresing kojim možete da poboljšate bilo koju salatu, a koji podseća na dobro poznati ukus. 

Sastojci: 1/4 šolje sirćeta, 2 kašike limunovog soka, 1/3 šolje maslinovog ulja, 1/2 šolje majoneza, 2 čena belog luka, 1/2 kašičice sušenog bosiljka, 1/2 kašičice sušenog origana, 1/2 kašičice sušenog peršuna, 1/2 kašičice sušenog timijana, 2 kašičice meda, 1/4 šolje parmezana, nekoliko kašika vode, po potrebi. 

Priprema: U teglu sipajte sirće, limunov sok, maslinovo ulje, majonez, začine, med, parmezan, so i biber. Zatim zatvorite teglu i dobro promućkajte. Preliv je gotov, a ako je previše gust dodajte nekoliko kašika vode.Možete da ga držite do 5 dana u frižideru, a odlično se slaže uz sve salate. 

Autor: Z.L.