AKTUELNO

Peći na 220 stepeni 50 - 60 minuta i služiti toplo.

Potrebno je:

600 gr krompira

1 koren celera

1 struk mladog luka

2 paprika

250 gr kisele pavlake ili za kuvanje

100 ml mleka

2 jaja

100 gr rendanog kačkavalja

začin so ml biber

4 čena belog luka

Priprema:

Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celer iseći na krugove, dodati začin, mlrvrni biber, ulje i sve izjednačiti.

Izmutiti pavlaku, jaja i mleko, pa dodati rendani kačkavalj i izdrobljen beli luk.

Pola krompira poređati u podmazan pleh pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira. Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljom. Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta. Služite toplo.

Autor: