Boraniju možete pripremati na razne načine, a ovo je jedan od proverenih recepata.
Nauči kako se na starinski način kuva i zapržava mlada boranija.
Potrebno je:
1 veća glavica crnog luka
1 veća paprika
1 veća šargarepa
1/2 kg mlade boranije
1 mlad krompir na kockice
suvi začin
4 čema belog luka
1/2 kašike brašna
malo slatke ml paprike
3 kašike kuvanog paradajza
ulje
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk i sečenu papriku sa šargarepom isečenom na kolutove. Kada se proprži, dodati boraniju i krompir seckan na kockice. Sipati vodu da se kuva oko 50 minuta dok boranija omekne.
U tiganj dodati brašno i seckan beli luk i na vrlo malo ulja to propržiti da porumeni. Odmah skloniti sa vatre i sipati zapršku u boraniju. Zatim sipati kuvan paradajz.
Posoliti ili dodati kašiku suvog začina. Ostaviti da vri 4-5 minuta dok se ne zgusne. Na kraju ubaciti obilnu količinu peršunovog lista.
Autor: