AKTUELNO

Osećaj zaljubljenosti je, da se na lažemo, prelep, ali svako je vidi na svoj način. Ako pitamo muškarce šta je za njih zaljubljenost, verovatno ćemo od svakog dobiti drugačiji odgovor.

Za romantične duše i šarmere, zaljubljenost se iskazuje ružama, bombonijerama, romantičnim večerama, a oni jednostavni ljubav vide s osobom koja deli iste interese i planove za budućnost.

Jedan korisnik Reddita je pitao muškarce "Kakav je osećaj za vas biti zaljubljen?", a ovo su odgovori pojedinih muškaraca:

1. Ne trebaju vam ružičaste naočare

"Kada sve novo prođe, nemaš leptiriće svaki put kad nazovu ili pošalju poruku ili kada znaš da ćeš ih videti. Ne ponašaš se uvek najbolje, ali sada možete da vidite njihove mane i pustite ih da vide vaše. Preživeli ste nekoliko nesuglasica, niste intimni svaki put kad uhvatite malo vremena nasamo...I nakon svega toga, to vam je i dalje omiljena osoba. I dalje radite stvari jedno za drugo, usrećujete se. Evoluirali ste u udobnost, stabilnost i sigurnost s tom osobom."

2. Treba da se osećati srećno i sigurno

"Srećni i sigurniji, kako se nikada niste osećali. Osim toga, imate snažan poriv da učinite da se drugi oseća isto."

3. Osećate se kao da ste se otrovali hranom

"Za mene je ljubav poput mučnog osećaja u želucu kada ste jako gladni, ali želite povratiti pri pogledu na hranu, ili poput mirisa pića tokom strašnog mamurluka."

4. To je nešto duboko

"Pretpostavljam da je svako drugačiji, ali za mene je ljubav kada nekoga stvarno poznaješ i kada imaš duboku naklonosti koja je dublja nego s bilo kim drugim, i kada s tom osobom imaš fizičku povezanost i intimnost"

5. Ljubav je neopisiva

"Vrlo je teško rečima opisati šta osećam prema njoj, ali osećam povezanost koju ne mogu da opišem. To je veza zbog koje znam što ona oseća u bilo kojoj sekundi i znam da ona zna kako se ja osećam. Žrtvovao bih sve za nju i znam da i ona oseća isto. Ljubav se jednostavno ne može opisati, ali znam da sam u njoj."

6. Ljubav je kao kad dođeš kući

"Svako to kaže 'Sreća', 'Euforija', 'Uzbuđenje'...prema mom mišljenju greši. Prava ljubav je prijatnaa, oseća se ispravno, osoba se oseća kao kod kuće."

7. Zaljubljenost vas tera da slušate

"Kad je slušaš čak i preko majke i kasnije se zbog toga ne osećaš krivim."

8. Postoje različite faze

"Postoji nekoliko različitih faza. Početna privlačnost, opsesija i gledanje na nju kao savršenu, zatim nakon toga vidite pravu osobu i osećaji koji su preostali su prava ljubav ili ništa."

9. To je čista radost

"To je kao da ste unutar radosti, kao da je radost nešto opipljivo i možete se u nju umotati kao u ćebe. Nikada, u celom svom životu, nisam bio toliko zadovoljan."

10. Ljubav nije osećaj, sam po sebi

"Možda se mnogi ljudi ne slažu sa mnom, ali ja ne verujem da je ljubav jedan osećaj za koji se držiš. Ljubav je veza koja može imati toliko različitih osećanja, uglavnom dobrih, ponekad loših, ponekad je i bez osećanja. Važno je da praštanje i poštovanje vladaju vašim odnosom s obe strane. Trebalo bi da se osećate potrebnima i željenima, a i suprotna strana."

11. To je navika

"Ljubav je navika, ne emocija. Vaše emocije se stalno menjaju. Biće dana kada ne želite ni da budete u braku. Tu se navika uklapa."

12. Biti zaljubljen je svestan izbor

"Ljubav je mesto gde nekome želite apsolutno sve najbolje i učinićete sve za njega. Sve osim tih osećanja nije ljubav, već privrženost ili zaljubljenost. Ljubav je namerna - ne događa se samo vama!"

13. Ljubav nesvesno preuređuje vaše prioritete

"Ljubav je za mene značila podsvesno staviti njene potrebe ispred mojih i izvući radost iz njenog osmeha."

14. Reč je o zahvalnosti

"Ljubav je sigurna. Topla. Budite zahvalni jer je vaš partner bio tu usprkos svom haosu svemira i sveta. Ljubav je kada ste ceo svet jedno drugom. Ljubav je kad nekog čekaš i ne želiš da se rastaneš od njega. Ljubav je biti miran glas tokom napada panike i veliki zagrljaj nakon lošeg dana. Ljubav se budi i vidi kada neko malo telo zauzima najveći deo kreveta, gurajući tvoje znatno veće na samu ivicu. Ljubav je kad s nekim deliš dušu."

15. Kada znaš da ne želiš nikog drugog

"Kad te napadne privlačnija žena, ali više voliš svoju djevojku pa to ne uzmeš u obzir"