AKTUELNO

Ako primetite da se partner ponaša na ovakav način, možda nije "onaj pravi" za vas, i razmislite o daljim koracima u vezi.

U ljubavnim vezama, kada sve teče kako ste zamislili, osećate se ispunjeno, srećno i sigurno. Ali, šta se dešava kada se vaše snove ruše i počinjete sumnjati da li je vaš partner stvarno "onaj pravi"? Postavlja se pitanje da li vredi nastaviti borbu za tu vezu ili ste možda samo prolazna epizoda u njihovom životu.

Ako već duže vreme niste zadovoljni u vezi ili braku, nemojte čekati da se stvari samoinicijativno poprave. Ponekad je najbolje prekinuti vezu ako osećate da ispod površine nešto ne štima. Evo nekoliko ključnih stvari na koje biste trebali obratiti pažnju:

Nikada vam partner ne sme narediti da promenite svoj izgled

Promene u izgledu trebate činiti samo ako to želite, a ne zato što vas partner pritiska da se promenite. Ako nije zadovoljan vašim izgledom, možda nije prava osoba za vas.

Nikada ne smete odustati od svojih ličnih stavova zbog partnera

Sa godinama dolazi sazrevanje i promena, kako fizički tako i mentalno. Vaši stavovi se razvijaju i menjaju s vremenom, i niko ne bi trebao prisiljavati da ih napustite samo zato što mu se ne sviđaju. Poštovanje vaših ličnih uverenja je ključno.

Nikada ne prekidajte odnose s porodicom i prijateljima zbog partnera

Iako je normalno da na početku veze provodite više vremena zajedno, partner ne sme zabranjivati da se viđate s prijateljima i porodicom. Ako vam ograničava društvene kontakte, to je crvena zastava.

Nikada ne smete dozvoliti da partner prekorači vaše granice

Vaša životna iskustva su vas oblikovala i postavili ste emocionalne i fizičke granice. Niko nema pravo da vas prisiljava da se odreknete tih granica. Ako partner želi da vas promeni, to je znak nepoštovanja prema vama.

Nikada ne dajte partneru pristup vašoj privatnosti

Vaša privatnost je vaša i trebate je čuvati. Partner ne bi trebao tražiti da se odreknete svoje privatnosti. Iako iskrenost u vezi jeste važna, postoje stvari koje biste trebali zadržati za sebe. Svako ima pravo na svoj lični prostor, a partner ne bi trebao zahtevati da otkrijete ono što ne želite deliti.