AKTUELNO

Svaki seksualni život ima svoje uspone i padove, periode strasti i smirenosti. Sve zavisi od godina, odnosa sa partnerom, nivoa samopouzdanja, ali postoje faze u seksu kroz koje svaki par mora da prođe, piše Couples Therapy.

Dakle, osim faze strasti i zaljubljivanja, u kojoj ne skidate ruke jedno sa drugog, sledi i faza udobnog seksa, ali i faza bez seksa. Verovatno ćete proći kroz fazu isprobavanja novih stvari. Evo nekoliko faza kroz koje ćete sigurno proći, prenosi Večernji.

Adolescenska faza ili Faza zaljubljenosti: Ovo je faza u kojoj gubite razum i potpuno se prepuštate svojim osećanjima. Obično se dešava na početku nove veze, a puna je seksa, intimnosti i strasti. Možete ga doživeti sa 19 godina, ali i sa 35 godina.

Faza ‘nove poze’: Već ste sve probali i želite da začinite svoj seksualni život. Dugo ste zajedno, osećate se slobodno i pokušavate da ostvarite maštarije koje nikome ne biste smeli da kažete. U ovoj fazi ćete verovatno isprobati nove lokacije, pokrete, seksi igračke. Pokušaćete da povećate uzbuđenje i doživite seks svim svojim čulima.

Faza u kojoj se kajete zbog nečega što ste pokušali: Jednom ste, zbog partnera ili iz radoznalosti, pristali da uradite nešto od čega vam se sada diže kosa na glavi. Balansiranje između zabranjenog i društveno prihvatljivog ponašanja, između razuma i strasti, nije uvek lako. Oprostite sebi ako osećate da ste prešli tu granicu i nikada više ne radite ništa protiv svoje volje.

Faza naglog seksa: Nemate uvek vremena za paljenje sveća, pripremu mirisne kupke ili dugu predigru. Dobri staromodni brzi seks u skučenom rasporedu mogao bi neko vreme postati norma. Što da ne? Žestoko, brzo i efikasno.

Faza udobnog seksa: Seks na filmu je obično eksplozivan, strastven, požudan i životinjski. U fazi udobnog seksa, ovakav seks bi mogao da vam da komplekse, jer će vam se činiti kilometrima daleko. Ne očajavajte – u dugim vezama ljudi razvijaju poseban odnos, u kojem vam nije potrebno previše reči, jednostavno znate prečicu kako da ugodite jedni drugima i šta vam se najviše sviđa. Seks više nije samo strast i požuda, već duboka intimnost koju duboko doživljavate. Ako i dalje volite fazu zaljubljenosti, nadajte se da ćete nakon ove faze ponovo ući u uzbudljiviji period.

Autor: