AKTUELNO

Prljave fuge su veliki problem u mnogim domaćinstvima. Pošto se prljavština zaglavi na malom prostoru i između keramičkih pločica, nije je lako ukloniti. Pored toga, promena boje spojeva dramatično će promeniti izgled kupatila ili kuhinje.

Ne želite da perete fuge jakim abrazivnim sredstvima kao što su velike četke ili kuhinjske žice, jer ćete uništiti i keramiku oko njih. Umesto toga, koristite predmet koji koristite svaki dan, kao što je četkica za zube.

Četkica za zube je idealan alat za čišćenje fuga jer daje mogućnost ciljanog i preciznog čišćenja manjih površina – dovoljno je moćna da istrlja prljavštinu, ali ne i da uništi pločice oko sebe, piše Zadovojna.hr.

Naravno, samo za ovaj posao kupite običnu četkicu za zube bez posebnih karakteristika i ne pokušavajte da čistite zglobove četkicom kojom održavate svakodnevnu oralnu higijenu.

Umočite četkicu za zube u izbeljivač i njome operite prostor između keramičkih pločica. Zatim obrišite spojeve vlažnom krpom i ostavite da se osuše.

Obavezno zaštitite oči zaštitnim naočarima kako hemijski agens slučajno ne bi završio u vašim očima.

Ako ne želite da koristite hemikalije kupljene u prodavnici, možete koristiti i pastu od sode bikarbone i vodonik peroksida ili sode bikarbone, alkoholnog sirćeta i vode.

Autor: