AKTUELNO

Prolećne alergije su već u punom zamahu.

Predstavljamo tri jeftina čaja koji su istinski spas!

1. Čaj od koprive

Kopriva, iako može asocirati na detinjstvo puno svraba, zapravo je prava riznica lekovitih svojstava. Ovaj čaj ima izuzetna antiinflamatorna svojstva i pomaže kod začepljenog nosa. Istraživanje s 40 dobrovoljaca otkrilo je da oni koji su konzumirali ekstrakt korena koprive imaju značajno manje simptoma alergija u poređenju s onima koji su uzimali placebo.

2. Zeleni čaj

Ovaj čaj je poznat po svojim brojnim zdravstvenimbeneficijama, od regulacije krvnog pritiska do smanjenja rizika od raznih bolesti. Sadrži polifenole, antioksidante koji pomažu ublažavanju simptoma polenske groznice. Katehin u zelenom čaju ima antiinflamatorna svojstva i pomaže otvaranju disajnih puteva, što je ključno u sezoni alergija.

3. Čaj od nane

Ovaj osvežavajući čaj ne samo da prija nepcima već i pomaže otvaranju disajnih puteva. Studije su pokazale da može pomoći kod teškog disanja i zapušenog nosa zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima i osvežavajućem mirisu. Dodatak meda i kurkume pojačava efikasnost čaja u ublažavanju simptoma alergija, smanjujući zapaljenje i olakšavajući tegobe.

Autor: