AKTUELNO

Novi slučajevi inficiranja korona virusom zabeleženi su u sportu.

“Šampionat Istočne Evrope”, trenutno najjače tenisko takmičenje na planeti koje se održava od 15. juna pa sve do 23. jula u Beogradu, čiji je organizator naš proslavljeni reprezentativac Janko Tipsarević, saopštio je da su dva učesnika po povratku sa samog nadmetanja - bila pozitivna na testu na SARS-CoV-2.

U pitanju su Matej Šabanov iz Hrvatske i Tomislav Brkić iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Beta/Branislav Božić

-Tokom trajanja turnira nismo imali slučajeve da nam se neko požalio da ima simptome korone. Naravno, zbog sveopšte situacije i pored svih mera bezbednosti koje važe kod nas, svima savetujem da urade test, a obaveza je da bilo ko ako posumnja da je inficiran, to prijavi, prekine da učešće u finalu do dobijanja rezultata i bude u izloaciji - istakao je Janko Tipsarević.

Tome je odmah dodao i sledeće:

"Sada počinju dve ženske nedelje turnira u kojem učestvuju sve devojke koje se apsolutno osećaju zdravo i koje nisu imale kontakt da nekim ko je pozitivan na Covid 19. Što se tiče Brkića i Šabanova, tokom trajanja turnira nije postojala indicija da su inficirani. Po povratku sa turnira pojavili su se simptomi, test je pokazao da su pozitivni. Što se tiče ljudi koji su imali kontakt sa njim tokom boravka u Beogradu - rezultati testa su negativni", istakao je naš as.

#Tenis

#korona