AKTUELNO

Rodžer Federer i Novak Đoković su pričali o međusobnom rialstvu, jednom od najdužih u svetu tenisa, a reči koje je izustio Švajcarac šokirale su mnoge.

- Novak očigledno može izuzetno dobro da igra na svim podlogama. Uvek donese određeni nivo igre, koji je izuzetno visok, pa da biste ga pobedili morate biti najbolji. On se sjajno kreće, a ja imam odličnu koordinaciju, tako da se dobro slažemo jedan s drugim - rekao je Rodžer, pa nastavio o legendarnom finalu Vimbldona iz 2019. godine, kada je Đoković spasio dve meč lopte i na kraju dobio epski meč rezultatom 13:12 u petom setu.

- Osvrnete se unazad i cenite borbu i bitku i vrstu meča. Ne možete uvek biti deo ovakvog meča, pa kad dođu oko vas, morate da ih cenite - istakao je Švajcarac.

Zatim je pričao o rivalstvima u sportu.

- Mislim da su zapravo rivalstva izuzetno važna u sportu, mislim da to takođe čini igru popularnijom. Mislim da vam uvek treba neko sa kim možete da budete pravi rival. Tako je sa mnom sa Đokovićem i Nadalom. Hvala Bogu što sam ih imao, mislim da izvlačimo najbolje jedni iz drugih - izjavio je Federer.

Sa druge strane, istom merom je Đoković uzvratio.- Igrao sam toliko uzbudljivih mečeva s njim tokom godina. Svaki put kad stupim na teren protiv njega, to je uzbudljivo, vrlo je uzbudljivo jer nekako nadmašuje taj meč. To prevazilazi sport - poručio je Novak.

#Teniser