AKTUELNO

Najbolji teniser sveta će narednih 14 dana provesti u izolaciji.

Novak Đoković je stigao u Australiju, gde ga čeka 14-dnevni karantin, a zatim i izazovi na egzibiciji u Adelejdu, ATP kupu i Australijan openu.

Novak je u Adelejd stigao čarter letom iz Barselone, koji je obezbedio Australijan open, a nema sumnje da je atmosfera u avionu za dug let od nekoliko sati bila interesantna, pošto je uz Novaka na letu bio i Rafael Nadal, kao i Dominik Tim, koji je to i otkrio u svojem pismu navijačima.

- Posle zaustavljanja u Barseloni, preda mnom je dugo putovanje i ovde su neke teniske zvezde među putnicima, uz moj tim, Novak Đoković i Rafael Nadal su u avionu, i nadravno, moj sparing partner Denis Novak - napisao je Tim.

Tenisere autobusi direktno sa aerodroma prevoze u karantin, koji je ograđen, ispred su jake snage policije, sanitarna inspekcija, koja dezinfikuje igrače po dolasku u hotel, a tu su i novinari i snimatelji koji žele da zabeleže dolazak teniskih zvezda pred Australijan open i smeštaj u karantin.

Novak, Nadal i Tim će imati priliku da budu u karantinu u Adelejdu, koji je nešto "fleksibilniji", jer će oni na raspolaganju imati 5 sati da provedu izvan hotela. To je izazvalo pobunu jednog dela igrača, sam Novak je takođe istakao da nije zadovoljan što se njemu i još nekolicini igrača i igračica omogućava lakša situacija, ali je to bio jedini način organizatora, koji su usled komplikacije zbog tužbe vlasnika apartmana u prvobitno planiranom hotelu za karantin, ostali bez dovoljnog broja smeštaja za igrače.

Podsetimo, Novak će najpre 29. i 30. januara sa Nadalom, Timom i najboljim teniserkama sveta biti na egzibiciji u Adelejdu, zatim ga od 1. do 5. februara čeka ATP kup gde brani titulu sa Srbijom, a onda od 8. do 21. februara brani titulu na Australijan openu i jurir rekordan deveti pehar u Melburnu.

#Australian open

#Novak Đoković