AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je nedavno da odustaje od učešća na turniru u Madridu.

Takva odluka prvog reketa sveta zaintrigirala je svetsku tenisku javnost.

Australijski novinar Sem Gudvin u tekstu za "Jahu", ističe da je "bol u srcu", odnosno tuga, glavni razlog Novakovog odustajanja.

Teniseri se u "novoj normalnosti" sa prisustvom korona virusa suočavaju sa okolnostima karantina tokom putovanja, a Đoković je u brojnim javnim nastupima isticao da ga to veoma pogađa, pre svega zbog činjenice da je dugo odvojen od porodice.

"Đoković je odigao samo četiri turnira ove sezone, nakon što je rešio da napravi pauzu posle 18. grend slem titule, osvojene na Australijan openu u februaru. Posle osvajanja krune na Melburn parku, Đoković je upozorio na to da će možda igrati manje turnira u 2021. kako bi mogao da provede više vremena sa svojom mladom porodicom. Srbin konstantno priča kako to što je daleko od supruge Jelene i njihovo dvoje dece - predstavlja težak teret za njega", stoji u tekstu.

I zaista, Đoković je više puta isticao takav stav.

U pojedinim trenucima to mi slama srce. Moraću da korigujem svoj raspored. Vreme koje ne provodim sa porodicom svakako utiče na mene, kao i činjenica da ne mogu da putuju sa mnom. To je veliki problem za mene - rekao je Đoković.

Novak sa suprugom Jelenom ima dvoje dece, šestogodišnjeg Stefana i trogodišnju Taru.