AKTUELNO

Ministar Vanja Udovičić očekuje obaranje rekorda iz Rio de Žaneira, kada je osvojeno osam medalja.

Olimpijske igre su blizu, a Srbija ima velike planove. Kako je najavio ministar Vanja Udovičić, cilj za ovo leto je dvocifren broj medalja i obaranje rekorda koji je postavljen u Riju.

Nakon što je bivši vaterpolista otkrio javnosti da je Sonja Vasić pozitivna na korona virus, isto kao njen suprug Miloš, bilo je reči o takmičarima koji bi mogli Srbiji da donesu odličje.

Udovičić se nada da bi olimpijski tim Srbije ovog leta u dalekom Japanu mogao da napravi iznenađenja i u nekim sportovima od kojih se medalje ne očekuju. Naravno, ima i onih sportista koji ''moraju'' da stignu do velikog uspeha.

- Iskreno se nadam da ćemo oboriti rekord postavljen u Riju i da ćemo obradovati naciju. Pratim sve naše sportiste, i one popularne i one manje poznate, poznajem svakog od njih. Važno je da postoji odlučnost! Moram da napomenem, smatram da su naši sportisti zaslužili da obore rekord od osam osvojenih medalja. Očekujemo da u Japanu broj odličja bude dvocifren - rekao je ministar.

Vanja Udovičić je istakao da bi broj medalja mogao za nekog da bude iznenađenje, ali da bi veliki broj odličja bio ispunjenje cilja koji je postavljen.

On je govorio i o nagradnom fondu, odnosno novcu koji će svaki olimpijac koji osvoji medalju dobiti.

- Odlučeno je da nagrade budu – 50.000 za zlato, 45.000 za srebro I 40.000 za bronzu. Želimo da obradujemo sportiste ovakvim vidom stimulacije - dodao je bivši vaterpolista.

Podsećamo, Srbija je u Pekingu osvojila tri medalje, u Londonu četiri, a najbolji nastup naša zemlja imala je u Rio de Žaneiru, sa osam odličja. Najviše medalja doneli su vaterpolisti, koji su u sva tri učešća bili na pobedničkom postoji, jednom kao zlatni i dva puta kao bronzani.

#Olimpijske igre

#Vanja Udovičić