AKTUELNO

Karlos Velaskes, novinar meksičkog lista "La Razon" napisao je sjajan tekst o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

U moru tekstova tekstova koji su kritički nastrojeni prema Novaku, pojavio se jedan izuzetno zanimljiv kometar u kome je Srbin predstavljen u superlativu.

Naime, meksički novinar je rešio da je zapušio usta svim hejterima srpskog asa.

"Najbolji sportista na planeti posle Majkl Džordana nije Majkl Felps, nego Novak Đoković" počeo je svoj tekst "Supernovak" Karlos Velaskes.

"Ovo je dokazao ove godine kada je izjednačio rekord Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih Grend slem titula (20)"

Velaskes ističe da su Nadal i Federer već veterani i da neće još dugo igrati. Analizirao je njihove nastupe na Rolan Garosu i došao do zaključka da više ne mogu da pariraju srpskom asu.

Novinar meksičkog lista smatra da je samo pitanje vremena kada će Đoković postati rekorder po broju GS titula.

"Novak, ili Nole će postati teniser sa najviše Grend slemova, rekord se već može videti na kraju tunela. Kada to ostvari niko osim Federera i Nadala neće moći da se takmiči s njim."

Pisao je o Novakovoj dominaciji na Rolan Garosu i Vimbldonu, a zatim se osvrnuo i na nedavni neuspeh u Tokiju, kada je Srbin nakon poraza od Zvereva i Karenja Buste imao izlive besa na terenu.

"Nakon 22 pobede zaredom izgubio je priliku da osvoji Zlatni slem, zlato na Olimpijskim igrama. Ceo svet je pričao o njegovom ispadu, kada je razbio reket. Na društvenim mrežama su ga ekspresno zasuli kritikama. Nole je komentarisao kako se nosi sa pritiskom, a tokom Olimpijskih igara je zanemario sopstvene savete", navodi Karlos.

Velaskes ističe da je Novak ljudsko biće i da svakome može da se desi da u jednom momentu izgubi živce.

"Nole nije robot i to je najbolja stvar koja se može dogoditi tenisu ili bilo kom sportu. Da, to je beli sport, ali tu ima i krvi i znoja. Svi oni koji su ga kritikovali zbog eksplozije emocija zaboravili su da se ljudske emocije ne mogu zauvek potisnuti".

ATP, najboljih 10:

1. Novak Đoković (Srbija) 12.113 bodova

2. Danil Medvedev (Rusija) 10.620

3. Stefanos Cicipas (Grčka) 8.350

4. Rafael Nadal (Španija) 7.815

5. Aleksander Zverev (Nemačka) 7.263

6. Dominik Tim (Austrija) 7.005

7. Andrej Rubljov (Rusija) 6.005

8. Mateo Beretini (Italija) 5.533

9. Rodžer Federer (Švajcarska) 4.215

10. Denis Šapovalov (Kanada) 3.625

Autor:

#Novak Đoković

#Tenis