AKTUELNO

Nastavlja se ekspanzija boksa u Srbiji, a na Svetski dan oksa 27. avgusta Beograd će biti prestonica najplemenitije sportske veštine.

U znak podrške domaćinu SP, AIBA je našem glavnom gradu dodelila organizaciju centralnog događaja u okviru Svetskog dana boksa koji će širom planete biti održan na različitim lokacijama.

Tokom događaja biće održan i veliki koncert na kome će učestvovati Goran Bregović, Marija Šerifović i Cobi.

- Svi zainteresovani će imati privilegiju da im čas boksa održi jedan od najboljih boksera svih vremena - Roj DŽons Junior! Legendarni šampion jedva čeka da dođe u Beograd. Roj DŽons je ujedno i promoter Svetskog prvenstva u Beogradu - rekao je nedavno predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ovaj prestižni događaj prenosiće brojne televizijske stanice, te je ujedno i šansa za promociju turističke ponude Srbije.

- Grad i država su puno pomogli u vraćanju boksa na mapu sveta, sad je na nama da napravimo buduće šampione. Srbija ima ogroman potencijal - tvrdi Borovčanin.

Na hiljade boksera biće obučeno u crvene, plave i bele majice BSS, čime će biti formirana dosad najveća "živa srpska trobojka".

Svi nabrojani razlozi znače samo jedno, svi na Trg sledećeg petka, 27. avgusta.