AKTUELNO

Pravni tim Novaka Đokovića uložio je u poslednji čas žalbu u sudu u Melburnu, kako bi se poništila sramna odluka o deportaciji najboljeg igrača u istoriji tenisa.

Novakovi advokati su se pojavili u sudu u četvrtak popodne po australijskom vremenu, pošto mu je viza za ulazak u Australiju odbijena, a naš teniser je poslat u pritvor za imigrante.

Đokovićeva žalba je stigla u sud, a saslušanje na kojem će advokati predstaviti svoje argumente zakazano je za rano jutros po našem vremenu. Kako se očekuje, sudija Entoni Keli će do kraja dana rešiti ovaj slučaj, piše portal The Age.

Foto: Tanjug AP/Seth Wenig, Pixabay.com

Pošto je advokat koji zastupa federalnu vladu potvrdio da je Novak trenutno u hotelu u kojem su smešteni imigranti, sudija Keli je pitao da li svetski broj 1 ima pristup teniskom terenu na kojem može da trenira.

Sudija je takođe upitao advokate kada počinje Australijen Open, kao i kada je Đoković trebalo da igra svoj prvi meč. Advokati su odgovorili da turnir počinje 17. januara, ali da žreb još uvek nije održan.

Nik Vud, advokat koji zastupa Đokovića, rekao je da je otvoren za razgovor sa vlastima, kako bi se pronašao način da njegov klijent igra na turniru, i naglasio je da je rešavanje problema sa vizom ključna stvar.

- Nedostatak vize, ako odluka o poništenju bude validna, je nezaobilazna prepreka za Đokovića da igra na ovom turniru - rekao je Vud.

Đokoviću bi moglo da bude naloženo da napusti Melburn već u toku dana, ako ova odluka ostane na snazi.