AKTUELNO

Neverovatne činjenice vezane za Novakov eventualni nastup na turniru u Monaku.

Prema važećim zdravstvenim pravilima koja vladaju u Kneževini, Novak Đoković ne bi trebalo da ima nikakvih problema da nastupi na ovom turniru koji je na programu od 9. do 17. aprila. Ali!

Iako se Monako računa kao teritorija za sebe, u njemu su ipak na snazi mere koje propisuje francuska vlada.

Do pre neki dan važilo je pravilo da bi Đoković na osnovu preležanog kovida u decembru mogao da dobije dozvolu da igra na mastersu na Azurnoj obali, ali se odjedanput i ta priča iskomplikovala.

Vlada Francuske je odlučila pre neki dan da smanji rok trajanja propusnice na osnovu preležanog kovida. Umesto šest, ona sada važi četiri meseca.

Šta to znači za Noleta?

Đokovićev pozitivni test na koronu je od 16. decembra, pa njegov rok trajanja ističe 14. aprila. Tačno na dan kada bi trebalo da igra polufinale turnira!

Znajući koliko su vlasti rigorozne kada je u pitanju poštovanje mera protiv virusa, što smo videli i u Australiji, ispada da bi Novak mogao da igra na turniru, ali samo do polufinala. Krajnje apsurdna situacija!

Pošto je Đoković rezident Monaka, on bi mogao sve vreme da se slobodno šeta gradom i radi sve što i ostali stanovnici, samo ne bi smeo da – igra turnir.

Autor: