AKTUELNO

Bivša teniserka Jelena Dokić priznala je da je malo falilo da oduzme sebi život krajem aprila ove godine.

Čuvena teniserka Jelena Dokić otkrila je da je 28. aprila bila na ivici da skoči sa balkona na 26. spratu.

"Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Život mi je bio rasturen", otkrila je Jelena na društvenim mrežama.

Dokićeva se godinama unazad bori sa depresijom i strašnim posledicama torture koju je doživela od svog oca Damira Dokića.

Podsetimo, Jelena je u svojoj autobigrafiji "Nesalomiva" bez zadrške pričala o ocu nasilniku.

Teniserki su naročito duboko u sećanju urezane batine dobijene u Torontu posle poraza od Končite Martinez.

"Drao se na mene i prebio me kaišem u kupatilu. Vukao me je za uši, pljuvao me, a onda terao da satima gola stojim nasred hotelske sobe. Moja majka je nemo sve to gledala", otkrila je Jelena i zgrozila svetsku javnost.

Lubav je izvukla nesrećnu teniserku iz kandži oca nasilnika. Jelena se zaljubila u Hrvata Tina Brkića, što je dodatno razbesnelo njenog oca.

"U njegovim očima to je bilo nešto najgore što sam mogla da uradim. On bi više voleo da sam s nekim teroristom nego sa Hrvatom", otkrila je nekada četvrta teniserka sveta.

"Najteži period u mom životu bio je kada sam 2005. godine napustila porodicu i zbog velikog pritiska, sa dečkom Tinom Bikićem otišla da živim u Zagrebu. Osećaj kada izgubiš porodicu je užasan i sve je to ostavilo velike posledice na moje zdravlje, jer sam doživela nervni slom i godinama bila u depresiji. Bilo je trenutaka kada sam mislila da nikada više neću uzeti reket u ruke, a Tin je u najtežim momentima bio uz mene i nas dvoje smo tokom poslednjih godina veze mnogo toga zajedno proživeli. Bila sam u paklu i uz njega sam se ponovo vratila", otvorila je dušu Jelena za australijske medije.

Kada je završila profesionalnu karijeru krenuli su novi problemi. Izgubila je kontrolu nad kilogramima i u jednom momentu je imala čak 120 kilograma.

Depresija, problemi sa zdravljem, posebno sa štitnom žlezdomi - sve je to doprinelo da počne da se goji. Ipak, uspela je da dobije i tu bitku i vrati se sebi. Ključ uspeha ponovo je bio u podršci koju je imala od svog izabranika Tina.

Pre godinu dana u jednom emotivnom postu Jelena se zahvalila Hrvatu na svemu što je uradio za nju.

"Ti si najpozitivnija osoba koju sam ikada upoznala i hvala ti što si me izvukao iz mraka kada sam pomislila da izlaza više nema i kada sam htela sve da okončam. Hvala ti što se boriš za mene, što mi čuvaš leđa, što veruješ u mene i nas. Hvala ti što si me čuvao i lečio. Srećna sam što te imam pored sebe i ne znam šta bih bez tebe. Volim te više nego što ćeš ikada znati", napisala je između ostalog Jelena.

Nažalost, početko ove godine teniserka je doživela novi udarac. Posle 19 godina ljubavi Jelena i Tin su raskinuli i ona je tada priznala da je povređena i potpuno izgubljena.

Lagala bih ako bih rekla da mi ide dobro, ali daću sve od sebe da se izlečim i oporavim i procesuiram ovaj bol i traumu i ako ništa drugo, umreću pokušavajući.

"Dala sam u ovoj vezi sve od sebe, svoje srce i dušu i toliko sam se borila do kraja, ali na kraju nije bilo dovoljno ovog puta, ali se nadam da me još uvek čeka sreća i ljubav negde tamo. Ovo je teško, boli me, povređena sam, izgubljena sam i trenutno se sve svodi na to da ustanem iz kreveta ujutru i stavim jednu nogu ispred druge. Moraću ponovo da naučim da hodam pre nego što budem mogla da potrčim kada su ljubav i sreća u pitanju, ali daću ovom procesu lečenja sve od sebe", otkrila je tada Jelena.

Jelena je mnogo puta do sada pokazala da je veliki borac i duboko veruje da će i iz ove sitacije izaći kao pobednik.