AKTUELNO

Teniska reprezentacija Srbije spremna je za Dejvis kup i prvi meč sa selekcijom Španije koja važi za jednog od favorita da osvoji ovo takmičenje.

Selektor "orlova" Viktor Troicki biće lišen pomoći najboljeg našeg igrač Novaka Đokovića bar kada je reč o grupnoj fazi koja se igra u Valensiji. Ukoliko Srbija izbori plasman u četvrtfinale osvajač 21 grend slem titule bi trebalo da se pridruži saigračima.

Usled Noletovog izostanka naš nacionalni tim na ovom takmičenju će predstavljati Miomir Kecmanović (33. na ATP listi), Filip Krajinović (41), Laslo Đere (66), Dušan Lajović (92) i Nikola Ćaćić (62. u dubl konkurenciji).

Srbija na trofej u ovom takmičenju čeka još od 2010. godine i nema sumnje da će igrači koje je odabrao Troicki učiniti sve da ponove taj uspeh i ponovo podignu "salataru". Ipak, taj poduhvat će biti veoma težak jer u Dejvis kupu učestvuje nekoliko vrlo kvalitetnih reprezentacija.

"Orlovi" prvi meč igraju sutra od 16 sati protiv Španije za koju najverovatnije neće igrati novi svetski broj jedan Karlos Alkaraz. To znači da će u singlu za "furiju" nastupiti kao prva tabla Roberto Bautista Agut i kao druga Albert Ramos.

Ostaje da se vidi za koga će se odlučiti naš selektor. Gledajući po listi moglo bi se očekivati da nastupe Kecmanović i Krajinović. Takođe, sutra je na programu i dubl meč.

Osim Španije sa Srbijom su u grupi i selekcije Kadane i Južne Koreje koja ne bi smela da nam predstavlja problem u pohodu na pobedu.

Podsetimo, naš nacionalni tim se ukršta sa grupom A u kojoj se nalaze Italija, Argentina, Hrvatska i Švedska. Po dve prvoplasirane reprezentacije će se plasirati u četvrtfinale koje se igra u Malagi.

#Dejvis kup

#Novak Đoković

#Tenis