AKTUELNO

Srpkinje su sinoć u Celju protiv Švedske startovale na šampionatu, a već sutra (20.30) očekuje ih Danska. Takmičenje u grupi zaključuju 8. novembra sa domaćinom, Slovenijom.

Naše devojke se nadaju da će biti među tri najbolje selekcije koje će nastaviti takmičenje u drugoj fazi. Mada je tim zbog brojnih razloga dosta podmlađen, strateg Uroš Bregar i devojke veruju da će na evropskom skupu pokazati koliko vrede.

- Selektor reprezentacije sam već godinu i po dana i sve igračice sa kojima sam radio znaju koja je moja filozofija u napadu u odbrani. Novim devojkama je bilo potrebno malo vremena da uđu u sitem, ali u bliskoj budućnosti ne vidim problema sa tim. Danska je, kao i Švedska, u vrhu evropskog i svetskog rukometa. Ono što nas hrabri je da imamo neke pozitivne rezultate u međusobnim okršajima. Najvažnije je da se nikoga ne plašimo. Istina je da sve balkanske selekcije imaju malo više problema sa skandinavskim, pa taktički moramo odigrati malo drugačije. Što se Slovenije tiče, s njom smo igrali na poslednjem SP i pobedili - pričao je poslednjih dana Bregar.

Šampionat se prvi put igra u tri države. Podsetimo, grupe B se u drugoj fazi spaja sa grupom A u kojoj su branilac titule Norveška, Mađarska, Švajcarska i Hrvatska. U drugoj polovini kostura u Skoplju i Podgorici su: Severna Makedonija, Francuska, Holandija, Rumunija, Crna Gora, Nemačka, Španija i Poljska. Druga faza igra se od 10. do 16. novembra, a finalni vikend od 18. do 20. u LJubljani.

- Atmosfera je zaista odlična, sve se sjajno slažemo i trudimo da provodimo što više vremena zajedno, da nas što više spajaju i neke stvari van terena, što dosta znači.

Ambicije su nam velike, lagala bih kada bih rekla da ne želimo da pobeđujemo i dođemo do neke od medalja. Veoma smo motivisane, pune vere u sebe i ekipu i zato smatram da će sve zavisiti od nas - naglašava Katarina Bojičić. Jedna od najmlađih u našem taboru priznaje da je grupa teška i izazovna:

- Danska je izuzetan protivnik, Slovenija je selekcija koja igra na domaćem terenu, biće sigurno mnogo publike. Ali, ne smemo dozvoliti da to utiče na nas i da nas poremeti. Grupa jeste teška, ali u ovoj grupi je svaka ekipa dobra i prilično izjednačena. Na ovom takmičenju pobede će ostvarivati ekipe koje su motivisanije, koje u utakmice uđu sa većom energijom i željom, snagom i srcem - ističe Katarina.

Autor: