AKTUELNO

Novak Đoković je protiv Stefanosa Cicipasa došao do novog finala mastersa u Parizu. Srbin je po deveti put u nizu savladao grčkog tenisera i pobedom od 2:1 6:2, 3:6 7:6 (5) zakazao finale sa Holgerom Runeom.

Neverovatan tenis gledali smo večeras u Parizu. Prava teniska drama viđena je u drugom, a posebno u trećem setu koji je Đoković dobio nakon taj-brejka.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igrali su egal sve do šestog gema, kada je Novak Đoković nakon zaostatka 30:0 napravio brejk i potom ga potvrdio "nulom" u narednom gemu.

Nije želeo Đoković da čeka svoj servis, već je na servis rivala još jednom napravio brejk i tako prvi set arhivirao nakon

Nastavio je Đoković na svoj servis u istom tempu i lako poveo i u drugom setu. Potom je na servir rivala imao 30:0, ali su usledile tri vezane greške i gem lopta koju je Cicipas uspeo da iskoristi.

Uspeo je Cicipas da pridobije publiku i u petom gemu da dođe do brejka nakon velike borbe. Potvrdio je u narednom grk brejk, te sada vodi 4:2. Zanimljivo je da je Publika potpuno okrenula leđa Đokoviću.

Srbin se u jednom trenutku nakon petog gema požalio da neko u publici koristi blic, na šta je izviždan Srbin, a sa druge strane svaki potez Cicipasa praćen je ovacijama i aplauzima.

To ipak nije mnogo smetalo Đokoviću koji je već naredni gem odigrao savršeno i "nulom" nastavio set. Fantastično je rival servirao, čuvao je brejk i na kraju ne samo da ga je sačuvao, već je došao do još jednog i drugi set je dobio 6:3

U trećem gemu trećeg seta, Novak Đoković je došao do dve brejk lopte na servis Grka. Propustio je Srbin lepu priliku da napravi brejk. Usledila je velika drama u nastavku, gde su se smenjivali u vođstvu večerašnji rivali, nijedan nije dozvolio drugome da napravi brejk.

Čekao je sve do devetog gema šansu Novak, uspeo je da tada dođe do dve brejk lopte. Prvu je Grk spasao, spasao je potom i drugu, nakon duge razmene. Pritisak je bio na Đokoviću koji je servirao za ostanak u meču.

Odgovorio je Đoković kada je bilo najpotrebnije, nulom je dobio 10. gem, i pritisak prebacio na rivala. Pokušao je da napadne Novak, ali je grešio, te je rival uspeo da još jednom sačuva servis, a Srbin je još jednom servirao za ostanak u meču. Uveo je Nole meč u taj brejk odličnim servisom.

Koncentrisan je u presudnim momentima bio Novak Đoković i uspeo da po deveti put, ovoga puta kroz taj-brejk savlada Stefanosa Cicipasa ukupnim rezultatom 2:1 u setovima.

Autor: