AKTUELNO

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da je spreman da osvoji titulu svetskog šampiona, posle uspešne prve sezone u ekipi Formule 1.Posle tri sezone u Vilijamsu u kome je pokazao potencijal, Rasel je prošle godine prešao u Mercedes i bio je uspešniji od timskog kolege, sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona.

Mercedes nije imao konkurentan bolid, ali Rasel veruje da će biti drugačije sledeće sezone.

"Apsolutno se osećam spremno da osvojim titulu svetskog šampiona. To osećam već nekoliko godina. Sezona uz Luisa je za mene bila izuzetno važna, da naučim neke detalje, kako da izvučem najviše iz bolida, iz ekipe i da izvučem sve iz celog paketa kada je zaista važno", rekao je Rasel, preneo je Skaj.

"Imaću dobru zimu. Radiću zaista naprono sa mojim timom. Svaka osoba u Mercedesovoj fabrici će đavolski raditi da isporuči bolid, da nam pruži priliku da se borimo sledeće sezone", dodao je britanski vozač.

Mercedes će promeniti svoj bolid, nakon što je ove godine posle promene pravila zauzeo treće mesto u šampionatu konstruktora, iza Red Bula i Ferarija.

Rasel je sezonu završio na četvrtom mestu sa 275 bodova i jednom pobedom, a Hamilton je bio šesti sa 240 bodova i prvi put u karijeri nije ostvario pobedu u jednoj sezoni.

"Da ste mi na početku godine to rekli, bio bih izuzetno srećan jer ako pobediš Luisa Hamiltona u Mercedesu, u većini slučajeva to bi značilo da si svetski šampion. Izvući ću pozitivne stvari iz ove sezone, ali neću slaviti četvrto mesto u šampionatu", rekao je Rasel.

On je dodao da je pobeda u trci u Brazilu veliko dostignuće za njega i ekipu, ali da je cilj ekipe osvajanje titule.

"Standardi koje je ova ekipa postavila, standardi koje sam sebi postavio... ovo nije dovoljno dobro i moramo sledeće godine da pružimo više", naveo je Rasel.

Nova sezona u Formuli 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

#Formula 1