AKTUELNO

Srpski teniser, Novak Đoković, govorio je o prvim utiscima nakon pobede u prvom kolu Australijan opena.

Peti teniser sveta naišao je na jak otpor od strane Roberta Karbaljesa Baene, ali samo u prva dva seta, a meč je završen rezultatom 6:3, 6:4, 6:0.

Meč je počeo oko 22:45 časova po lokalnom vremenu, a završen je oko 40 minuta posle ponoći, zbog toga se Novak zahvalio navijačima koji su mu priredili fantastičan doček, a nakon toga ostali do kraja meča.

"Prelepa atmosfera, hvala svima što su ostali ovako kasno. Takođe, hvala za toplu dobrodošlicu kakvu sam mogao da sanjam. Srećan sam što sam se vratio ovde na teren gde sam napravio najveći uspeh u karijeri. Ovo je definitivno specijalan teren za mene. Hvala vam puno".

"Što više pobeđuješ, to više samopouzdanja dobijaš. Svaki put kada izađem na ovaj teren je tako. Imao sam sreće da pobedim puno mečeva ovde i da mogu da biram jedan teren i uslove, to bi uvek bila Rod Lejver Arena u večernjem terminu".

Osvrnuo se i na sam meč.

"Veoma sam zadovoljam kako sam igrao u trećem setu, Nisam mu dao puno šansi da diše. U drugom setu je bilo uspona i padova. Sa njim sam trenirao u Španiji i zaslužuje veliki aplauz", pohvalio je Novak svog rivala.

Na kraju se Đoković zahvalio prisutnim članovima porodice.

"Želim da kažem da volim moje roditelje i brata. . Nadam se da će mi doneti sreće i ove godine", zaključio je peti teniser sveta.

Autor: