AKTUELNO

Legendarni srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević najavio je da će okončati igračku karijeru u nacionalnom timu na meču Srbije i Francuske, koji će biti odigran 24. januara u hali "Šumice" u Beogradu.

Meč između Srbije i Francuske biće odigran u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj. Ovo će biti drugi meč Srbije u kvalifikacijama za SP. Naša selekcija je u prvom meču izgubila od Engleske 3:2 u Kovilovu. Srbija će posle duela sa Francuskom igrati 26. januara u Londonu sa Engleskom.

Karakašević (47) je u karijeri, između ostalih, igrao za Ohsenhauzen, Partizan, Unireu, Pluderhauzen, Crvenu zvezdu, Grencau i Kartagenu. On je predstavljao našu zemlju na OI 2004, 2008, 2012. i 2016. godine.

"Najviše žalim zbog propuštene prilike u četvrtfinalu dubla sa Slobodanom Grujićem na Olimpijskim igrama u Atini 2004, kao i na ekipnom Evropskom prvenstvu u Beogradu 2007. Što se tiče uspeha, mnogo mi je draga pojedinačna medalja na Evropskom prvenstvu, zatim prvo srpsko zlato kao i zlato u Srbiji 2007. godine. Definitivno završavam sa ligama ovog aprila kada se igra plej-of. Naravno, neću ostaviti stoni tenis, igraću veteranske turnire jer volim ovaj sport, ali što se tiče treninga, završavam", rekao je Karakašević, između ostalog.

Karakašević je od 2017. godine predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

#aleksandar karakašević

#stoni tenis