AKTUELNO

Šesti teniser sveta Andrej Rubljov plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu pobedio Britanca Danijela Evansa sa 6:4, 6:2, 6:3. Ruski teniser je do trijumfa nad 30. igračem sveta došao za dva sata i devet minuta.

Rubljov je tokom meča napravio četiri brejka, dok Evans nije iskoristio četiri prilike za oduzimanje servisa rivalu.

U osmini finala Rubljov se sastaje sa devetim nosiocem danskim igračem Holgerom Runeom koji je savladao Francuza Uga Ambera sa 6:4, 6:2, 7:6 (5).

Osminu finala je izborio i domaći teniser Aleks de Minor, nakon što je pobedio francuskog igrača Benžamena Bonzija sa 7:6 (0), 6:2, 6:1.

De Minor, 24. igrač sveta u sledećoj fazi čeka pobednika meča između petog tenisera sveta Novaka Đokovića i bugarskog igrača Grigora Dimitrova.

Nakon pobeda nad sunarodnicima plasman u drugu nedelju prvog grend slema u sezoni izborili su američki igrači Tomi Pol i Džefri Džon Volf.


Pol je bio bolji od Džensona Bruksbija sa 6:1, 6:4, 6:3, dok je Volf savladao Majkla Moa sa 6:4, 6:1, 6:2.

U osmini finala Pol igra sa pobednikom meča između Španca Roberta Bautiste Aguta i britanskog tenisera Endija Mareja, a Volf za protivnika ima boljeg iz duela Aleksej Popirin (Australija) - Ben Šelton (SAD).

Autor: