AKTUELNO

Muška rukometna seniorska reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS povodom predstojećih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tim selektora Đerone najpre će u četvrtak 9. marta odmeriti snage sa Norvežanima u Novom Sadu od 18 časova, a tri dana kasnije očekuje ih revanš meč u Bregenu od 16.45 časova.

Sjajna atmosfera sa prethodnih okupljanja, a posebno sa nedavno završenog Svetskog prvenstva, i dalje je prisutna među Orlovima. Prvi je u Staru Pazovu pristigao kapiten Nemanja Ilić, da spremno dočeka svoje saigrače.

“Kao i uvek dolazimo spremni na okupljanje. Biće teško sa Norveškom. Nedavno smo igrali sa njima na prvenstvu, nismo izdržali do kraja, ali dokazali smo da možemo da im pariramo i tako pristupamo ovim utakmicama. Možda nismo dovoljno verovali u pobedu, ali sada imamo iskustvo više i podršku domaćih navijača.”

Motivisan je i srpski bek Miloš Orbović, koji je otkrio i detalj koji objašnjava koliko je ovo važan meč za srpski nacionalni tim.

“Svi smo jedva čekali ovo okupljanje! Posle prvenstva bili smo u kontaktu svaki dan, pričali smo o ovoj utakmici. Protivnik nam je dobro poznat i ovo je prilika da se revanširamo. Idemo da pobedimo obe utakmice ako je moguće i da budemo prvi u grupi. Presrećan sam što smo u punom sastavu na mojoj poziciji i što su se Peđa i Jovica oporavili.”

Upravo će rekovalescent Nikolić imati poseban motiv na prvom meču, u svom rodnom gradu.

“Iako je osećaj kao da smo se tek vratili sa Svetskog prvenstva, izuzetno se radujem što smo ponovo na okupu. U poslednje dve godine smo pokazali da nije bitno ko je protivnik, sa svakom ekipom možemo da se nosimo i uvek idemo na pobedu, što je i sada slučaj. Uigrani smo i imamo sistem, ali će nam značiti ovih nekoliko dana da radimo na detaljima. Ovo će mi biti prvi put da sa seniorskom reprezentacijom igram u Novom Sadu i jedva čekam. Traži se karta više, biće pune tribine porodice i prijatelja i svakako mi je to poseban motiv.”

Za razliku od prvog dela sezone, u svom klubu ima manju minutažu, Uroš Borzaš prepun pozitivne energije i želje dočekuje predstojeće izazove.

“Desile su se neke male promene u klubu. Ne mojom krivicom, ali su se desile. Ne mogu ništa protiv toga da uradim sem da se i dalje borim za svoje mesto u timu i da mi se minutaža vrati na onu iz prvog dela sezone. Radujem se druženju sa svim igračima ovde i ovoj atmosferi i to zajedništvo je posebnost ove ekipe. Jedva čekam da vidim mog cimera Dragana Pešmalbeka.”

U odnosu na šampionat sveta, na prvobitnom spisku bila je samo jedna izmena. Luka Rogan dobio je poziv umesto Ivana Popovića, a mladi pivot imaće priliku u toku nedelje da se potencijano izbori za svoje mesto u timu i zaigra u rodnom Novom Sadu.

“Pre svega, drago mi je što sam ponovo pozvan i velika je čast biti ovde sa seniorskom reprezentacijom. Norvežani su jedna od najboljih ekipa, ali verujem da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, siguran sam da će nas naši navijači u Novom Sadu posebno motivisati, ali mene podjednako motivišu i protivnički navijači”, zaključio je Rogan kroz smeh.

Nažalost, katalonski stručnjak prinudno je napravio još dve izmene. Petar Đorđić povredio je ahilovu tetivu, te će ga zameniti Nikola Zečević, a Milan Bomaštar pozvan je umesto Vladimira Cupare. Golman Srbije sinoć je doživeo prelom šake, a već jutros je operisan. Uz Milosavljeva i Bomaštara treniraće i mladi golman Andrija Trnavac, koji nije kandidat za satav protiv Norveške, ali će uz najbolje srpske rukometaše sticati iskustvo za budućnost.

Autor: