AKTUELNO

Srpska teniserka Olga Danilović završila je učešće u Indijan Velsu, na Mastersu iz serije 1000, pošto je u prvom kolu poražena od Ksiju Vang sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3. Ona je tako propustila priliku da načini i najveći uspeh u karijeri na turnirima ovog tipa.

Olga, trenutno 143. teniserka sveta, morala je da prođe kvalifikacije, preko Golubić i Juvan je stigla do glavnog žreba gde ju je čekala Ksiju Vang, trenutno 59. teniserka na WTA listi.

Sve je krenulo kao iz snova, Srpkinja je slavila u prvom setu sa 6:4, i to nakon napravljena tri brejka, dok je ona svojoj protivnici dopustila dva. Olga je uzela prvi gem u setu, potom je prepustila i protivnici da uzvrati. U četvrtom gemu je Vang napravila novi brejk, ali je Olga odmah uzvratila. U devetom gemu je Olga načinila novi brejk za 5:4 i to je bilo dovoljno za pobedu.

Drugi set je takođe počeo dobro za Olgu, napravila je rani brejk, ali je potom ispustila tri i prepustila protivnici izjednačenje u setovima. U trećem, odlučujućem, Olga je izgubila prvi servis gem, ali je odmah uzvratila istom merom. Ipak, sve je to trajalo do osmog gema u trećem setu, kada je spasila jednu, ali nije drugu brejk loptu, što je Vang surovo kaznila.

Naredni protivnik teniserke iz Kine biće Potapova iz Rusije, koja je bila slobodna u prvom kolu.