AKTUELNO

Najbolji španski teniser svih vremena, Rafael Nadal, na štakama je napustio bolnicu nakon hiruške intervencije koju je imao u petak u Barseloni.

Nakon povrede koju je zadobio u januaru na Australijan openu, očekivalo se da će Nadal odsustvovati od šest do osam nedelja sa terena, ali situacija se iskoplikovala i Španac je morao da ide pod nož.

Nedavno je najavio da će uzeti pauzu do kraja sezne, kako bi pokušao da reši problem i potpuno se oporavi pred narednu sezonu, koja će mu biti poslednja u karijeri.

U petak je u Barseloni podvrgnut atroskopskoj operaciji velikog slabinskog mišića, koji se nalazi u bočnom slabinskom području između kičmenog stuba i ruba male karlice. Operacija je bila uspešna i sada ga čeka duži oporavak.

"Srećan sam jer smo uradili ono što smo želeli. Vemo samo zadovoljni a ako bude poštovao vreme oporavka, mislim da će moći da se oporavi. Žurba nikada nije dobra ideja. Oporavak traje oko pet meseci", rekao je Ruiz Kotoro jedan od lekara koji je radio intervenciju.

Nadal je napustio bolnicu na štakama i započeo rehabilitaciju.

"Imamo velike šanse za uspeh. Preostali deo tetive je zdrav i regenerisaće se, ali mu je potrebno vreme. On će biti u procesu ograničene rehabilitacije 10 dana, a zatim će početi da radi u bazenu i na biciklu. Prvih šest nedelja je najvažniji period. Nakon toga ćemo uraditi testove i videti kako da nastavimo sa oporavkom", otkrio je doktor.